XS
SM
MD
LG
16.09.2017 infokraljevo.com

Beranovac jedna priča

Pod sloganom Beranovac jedna priča, u subotu, 16. i nedelju, 17. septembra 2017. godine Beep Beep – Racing team, organuzuje dupli program na kružnoj stazi Beranovac.

Posle pauze od gotovo dve decenije, trke će biti uživo prenošene. Koristeći savremene tehnologije, sa desetak digitalnih kamera visoke rezolucije i dve kamere iz vazduha sve trke će biti prenošene preko interneta.

Velika Nagrada Kraljeva 2017, dupla šesta i sedma auto-trka državnog prvenstva Srbije, će se održati 16 – 17 septembra na Autodromu Beranovac kod Kraljeva. Velika nagrada Kraljeva je tradicionalna auto-trka koja se organizuje od davne 1973. godine. Tradicija duga 44 godine. Ova trka organizuje se kao sećanje na sve one koji su bili i ostali deo ove tradicije. Iz tog razloga je i nazvana Beranovac jedna priča.

Legendarni Autodrom Beranovac je deo vojnog poligona koji se nalazi u naseljenom mestu Beranovac, a udaljen je 1,5 km od Kraljeva pored puta za Kruševac. Dužina staze na kojoj se održavaju auto trke iznosi 5.250 metara. U toku treninga i trke vozi se levi krug. Propusna moć staze za auto trku je 32 takmičarska vozila.

U saradnji sa Gradom Kraljevom pripremljen je raznovrsni program.

U subotu trening počinje od 11:00 časova a prva trka u 15:30 časova. Zanimljivo je da na trci u subotu prvih deset sa treninga startuje obrnutim redosledom. Startuje ukupno četiri divizije.

U nedelju nezvanični trening počinje u 10:00 časova, Svečano otvaranje je u 12:00 časova, a trka II startuje u 12:30 časova. U nedelju divizije startuju normalnim rasporedom na osnovu plasmana sa treninga. Osim četiri divizije koje su na programu u subotu, u nedelju će biti održana i revijalna trka veterana u klasi hibrid.

Na autodromu će se nalaziti dva restorana kao i Orion kamion s led video bimom. Pored toga, obezbeđeni su direktan TV prenos i brojna iznenađenja za dobar vikend – provod.