XS
SM
MD
LG

Antoan ispisao istoriju

 

Atletiko Madrid je konačno zaigrao na "Vanda Metropolitanu", a Antoan Grizman ušao u istoriju kao prvi fudbaler koji je zatresao mrežu na prekrasnom stadionu koji će ubuduće biti dom "kolćonerosa".

Tim Dijega Simeonea je savladao Malagu (1:0), ali daleko od toga da je bilo jednostavno, jer je gost iz Andalusije kapitulirao tek u 61. kada je Francuz pogodio poslije asistencije Anhela Koree.

 Stefan Savić je meč odgledao s klupe, a Atletiko je upisao drugi trijumf uz isto toliko remija.

 Malaga je, s druge strane, posljednja bez ijednog boda...

A Barselona je prevazišla krizu sa starta sezone i mečeva sa Realom u Superkupu, pokazuje to u Primeri, a pokazala je i u utorak protiv Juventusa u Ligi šampiona.

Katalonci su u 4. kolu španskog prvenstva savladali Hetafe u predgrađu Madrida sa 2:1 i ostali na maksimalnom učinku, a tri boda im je donio novajlija Paulinjo koji je mrežu domaćina zatresao u 84. minutu.

Prethodno, Hetafe je vodio (pogodio je Japanac Šibasaki u prvom poluvremenu), a preokret je najavio Denis Suares u 62. minutu.

"Bio je ovo dobar test za nas, na teškom terenu, protiv opasnog protivnika. Uspješno smo ga prebrodili, ovo mi je najdraža pobjeda do sada, jer je bila najteža", kazao je Ernesto Valverde.

Da dan za trenera Barse Ernesta Valdverdea ne bude potpuno pozitivan pobrinuo se napadač Osman Dembele koji je povrijedio zadnju ložu u prvom poluvremenu.

Levante i Valensija su podijelili bodove (1:1) u lokalnom derbiju, dok je Betis bio bolji od Deportiva (2:1),pišu Vijesti.me 

Rezultati

Atletiko - Malaga 1:0

Grizman 61.

Hetafe - Barselona 1:2

Šibasaki 39 - Denis Suares 62, Paulinjo 84.

Levante - Valensija 1:1

Bardhi 41 - Rodrigo 31.

Betis - Deportivo 2:1

Hoakin 14, 76 - Kartabija 23.

Nedjelja: Alaves - Viljareal, Đirona - Sevilja, Las Palmas - Atletik Bilbao, Sosijedad - Real Madrid.

Ponedjeljak: Espanjol - Selta.

Odigrano u petak: Eibar - Leganes 1:0.

 

Stadion Atletika / Foto: ROJTERS