XS
SM
MD
LG

Kristal Palas se raspada

Mančester siti je nastavio furiozan start sezone - tim Pepa Gvardiole je sa šest golova u mreži Votforda preuzeo lidersku poziciju,pišu Vijesti.me 

Blistao je Serhio Aguero, koji je upisao het-trik. Samo su Alan Širer, Robi Fauler, Majkl Oven i Tijeri Anri, legendarne figure Premijer lige, više puta postigli po tri gola na jednoj utakmici od argentinskog bombardera.

"Dajte Agueru 10 šansi, daće devet golova", prokomentarisao je njegov saigrač Rahim Sterling.

A Pep Gvardiola je blistao od sreće.

"Bilo je baš dobro, posebno nakon meča u Ligi šampiona. Igrali smo kao tim, onako kako želimo. Imao sam sreću da u karijeri vodim Barselonu, pa sam ostvario dosta ovakvih pobjeda. Sada sam, međutim, posebno srećan. Pronašli smo igru, imali mnogo energiju, dominaciju, izveli sa mnogo kratkih, dobrih, preciznih pasova", rekao je Gvardiola.

 Prvi start ove sezone u dresu Liverpula imao je Filipe Kutinjo, ali nije pomogao svom timu - bilo je samo 1:1 sa Barnlijem na "Enfildu".

Nevjerovatno je kako tim Jirgen Klopa nije ostvario pobjedu - imao je čak 35 šuteva na gol rivala.

U posljednjih 15 godina Liverpul je samo protiv Evertona prošle sezone uputio više šuteva - 37.

"Naravno da nisam srećan. Ljut sam zbog rezultata, ali sam zadovoljan igrom. Bili smo dominantni, napadali na fantastičnom nivou, ali smo dali samo jedan gol. Moramo da prihvatimo rezultat i nastavimo dalje. Sreća nije nosila dres Liverpula", istakao je Klop.

Nakon samo pet mečeva, "redsi" već imaju pet bodova manje od lidera. 

Razočaravajuć rezultat je upisao i Totenhem, koji nije mogao do pobjede protiv Svonsija na "Vembliju".

Nije bilo golova u Londonu, pa su "labudovi" došli do drugog remija na gostovanju, nakon što je bilo 0:0 i protiv Sautemptona u prvom kolu.

Prvi tim u istoriji Premijer lige koji je doživio pet poraza u prvih pet kola, sve bez postignutog gola, zove se - Kristal Palas.

"Orlovi" iz zapadnog Lodnona u toku sedmice su promijenili trenera, Franka de Bura zamijenio je Roj Hodžson, ali ni to nije pomoglo - stigao je peti poraz, treći kod kuće, ovoga puta od Sautemptona (1:0).

Utakmica je odlučena već u 6. minutu - centaršut Dušana Tadića pao je pravo na nogu Stivena Dejvisa koji je pogodio sa 15-ak metara.

Rezultati

Hadersfild - Lester 1:1

Depotr 46 - Vardi (penal) 50.

Liverpul - Barnli 1:1

Salah 30 - Arfild 27.

Njukasl - Stouk 2:1

Acu 19, Laseles 68 - Šaćiri 57.

Votford - Mančester siti 0:6

Aguero 28, 31, 81, Žezus 38, Otamendi 63, Sterling (penal) 88.

VBA - Vest Hem 0:0

Kristal Palas - Sautempton 0:1

Dejvis 6.

Totenhem - Svonsi 0:0

Petak: Bornmut – Brajton 2:1.

Nedjelja: Čelsi - Arsenal (14.30), Mančester junajted - Everton (17).

Mančester Siti / Foto: ROJTERS