XS
SM
MD
LG
03.10.2017 Administrator

Srpski Liman ponovo trijumfovao na Masters turniru
Ekipa Limana uspela je da ostvari jos jedan zapažen rezultat u nizu. Posle osvajanja Master turnira u Debrecinu, tokom ovog vikenda osvojila je i drugi Master turnir za redom u Meksiko sitiju.
 
 
Liman je igrao u sastavu: Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić i Marko Branković, a u finalu je pobedio odlične sunarodnike, ekipu Zemuna rezultatom 21:15. Posebno raspoložen u finalnom meču bio je kapiten Stojačić sa 14 poena.  I pojedinačno Liman je bio najbolji - Aleksandar Ratkov proglašen je za MVP turnira, dok su on i Stefan Stojačić (MVP turnira u Debrecinu) podelili mesto prvog strelca turnira sa po 43 poena.
 
Na ovom turniru nastupio je još jedan tim iz Srbije, ekipa Beograd koja je zauzela treće mesto i tako upotpunila totalnu dominaciju srpskih timova. Kad se tome doda i činjenica da je peto mesto osvojila ekipa Novi Sad Al Wahda za koju igraju Novosađani, ali nastupaju za Ujedinjene Arapske Emirate, srpski učesnici turnira ističu da je utisak potpun.
 

“Bilo je izazovno, došli smo u Meksiko siti sa željom da ponovimo trijumf iz Debrecina i uspeli smo u tome. Sada smo mislima već u Pekingu. Znamo, biće teško, sve ekipe su konkurentne i imaju svoje šanse. Ove sezone smo ostvarili i više nego što smo očekivali i to nam uliva samopouzdanje i optimizam. Na nama je da u Pekingu damo sve od sebe, pa kako bude”,  kaže kapiten Stefan Stojačić.
Finalni Masters turnir u Pekingu  igra se od 28. do 30 oktobra, učestvovaće 12 najboljih  svetskih ekipa . Nagradni fond FIBE za ovu godinu bio je 600.000 dolara.
 
Basket 3x3 je od ove godine olimpijski sport, pa će se na Olimpijskim igrama u Tokiju, prvi put nadmetati i najbolji svetski basketaši.