XS
SM
MD
LG

Naisa u "Čairu" protiv Jagodine za nastavak serije bez poraza
Ekipe, koje imaju sličan način igre, sastaće se u hali “Čair” u petak, 20. oktobra, od 18:30, u jednom od derbija kola Super lige. Naisa i Jagodina ovim nastavljaju veliko rivalstvo na terenu, s obzirom na to da su samo tokom prošle sezone odigrale 6 zvaničnih utakmica, a niške rukometašice su trijumfovale 4 puta.
Naisa
 
Rukometašice Naise za sada imaju stopostotni učinak u prvenstvu; foto: Vanja Keser

I pored toga, Jagodina je prethodnu sezonu završila za jedno mesto bolje plasirana od Nišlijki, a ove imaju učinak od 2 pobede, uz jedan poraz i jedan remi. I pored toga, trener Naise Svetislav Jovanović smatra da su njihovi rivali ove godine još jači, te da su i u porazu od Bekamenta pokazali "karakter".

Igraju brzo, agresivno u odbrani, forsiraju brzi centar, veoma slično nama. Uz podršku publike svakako očekujem pobedu, ali samo ako naš pristup bude odgovarajući. Niko ne sme ni da pomisli da nas čeka laka utakmica - ispričao je Jovanović.

Sa druge strane, Naisa je ove sezone pobedila 3 puta i, uz Medicinar, jedini su neporaženi tim Super lige. I pored toga, one su na 3. poziciji, jer imaju utakmicu manje, zbog odlaganja njihovog meča upravo sa šampionom države.

Jesmo te tri utakmice odigrali dobro, posebno u fazi odbrane, ali ono što me plaši jeste da poslednjih dana na treninzima ekipa nekako opuštenije pristupa obavezama i to nije dobro. Pokušao sam da ih trgnem, ne smemo ni da pomislimo da bacimo u vodu ono što je urađeno protiv Bekamenta, Kikinde i Juniora - rekao je Jovanović.

Što se tiče igračkog kadra, jedna od najvećih uzdanica niškog tima Tamara Žarković, povredila se tokom prošle utakmice. Iako se ne radi se o težoj povredi, kako kaže šef struke, pitanje je koliko će moći da igra danas, mada je njemu bitnije da bude zdrava i spremna za derbi sa Medicinarom, koji ih očekuje za 5 dana.