XS
SM
MD
LG

Užičani se osladili na "Čika Dači"

Neprijatno iznenađenje priredili su svojim simpatizerima fudbaleri Radničkog 1923 u desetom kolu Prve lige Srbije. Kragujevčani su na svom „Čika Dači“ poraženi od užičke Slobode sa 0:2 (0:0), iako su pre početka utakmice važili za apsolutne favorite.

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli danas da obraduju svoje navijače „Crvene đavole“

Ruku na srce, nisu Kragujevčani zaslužili poraz u ovom susretu, ali bili su daleko od igre koja bi im osigurala tri boda protiv čvrstih Užičana. Fudbaleri Radničkog 1923 su po ko zna koji put ove sezone pokazali da im ne odgovara kada oni moraju da budu ta ekipa koja će da diktira ritam i napada svih devedeset minuta tražeći put do protvničkog gola kroz zgusnutu i dobro postavljenu odbranu.

Trener Kovačević danas nije mogao da računa na povređenog Amanija, a da stvari budu gore, tokom utakmice povredili su se i levi bek Dragačević i napadač Ivković. U ekipu su se u odnosu na utakmicu sa Inđijom vratili Vidović, Đurđević i kapiten Varjačić, ali ni to nije pomoglo „crvenima“ u duelu sa Užičanima.

Kapiteni Vidić i Varjačić sa sudijskom trojkom na čelu sa Andrijom Stojanovićem iz Beograda

Od samog početka moglo se otprilike naslutiti kako će izgledati današnja utakmica na „Čika Dači“. Domaći tim je imao znatno više loptu u svom posedu, pokušavao na sve načine da „načne“ svog rivala, dok su se gosti iz Užica opredelili da dugim loptama iza leđa odbrane Radničkog pokušaju da iskoriste brzinu svojih ofanzivnih fudbalera, pre svega Benjamina, Krmara i Đorđevića.

U prvih dvadesetak minuta utakmice nije bilo detalja vrednih pomena, a prva ozbiljnija situacija koja je „mirisala“ na pogodak viđena je pred golom Slobode u 21. minutu kada je Đurđević ušao u kazneni prostor iskosa sa leve strane, poslao oštru loptu po zemlji paralalno sa petercem koja je kroz šumu igrača na kraju došla do Ivkovića, čiji je udarac završio van okvira gola.

Par minuta kasnije svoj udarac sa distance oprobao je Vidović, ali bio je to isuviše mlak pokušaj.

Detalj sa današnje utakmice

Prvi udarac ka okviru gola Radničkog gosti iz Užica uputili su u 37. minutu preko Stojanovića, međutim, bio je to lak plen za Raičevića.

Nedugo zatim povredio se Dragačević, pa je trener Kovačević morao da napravi prvu prinudnu izmenu i uvede Bojana Miljuša. Upravo je Miljuš već u prvom kontaktu sa loptom uputio dobar centaršut u 40. minutu, a Ivković šutirao glavom sa 12-13 metara nedovoljno jako da ozbiljnije ugrozi čuvara mreže Slobode Uroša Đurića.

Međutim, minut kasnije Đurića je na ozbiljne muke stavio pokušaj Nedovića sa 18-19 metara, pa je golman Slobode krajnjim naporom uspeo da odbije loptu.

I onda iznenada kolosalna šansa za Užičane pred sam kraj prvog poluvremena. Benjamin je parabolom prebacio odbranu Radničkog, a Đorđević utrčao iz drugog plana i silovito šutirao uzdrmavši prečku, tako da su Kragujevčani imali dosta sreće u tim trenucima.

Za razliku od prvog, drugo poluvreme bilo je znatno sadržajnije. U 50. minutu domaći su izveli sjajnu kombinaciju: Vićentijević je proigrao Đurđevića, ovaj ostavio loptu na nekih 17 metara za Lukića, čiji udarac su pravovremeno uspeli da izblokiraju defanzivci Slobode.

U 55. minutu sporan detalj u kaznenom prostoru Užičana. Varjačić je pretrčao Benjamina, koji se u želji da zaustavi desnog beka Radničkog poslužio rukama, ali sudija Stojanović nije se odlučio da pokaže na belu tačku.

Varjačić i Benjamin vodili su žestoke duele tokom čitave utakmice

Samo minut kasnije gosti stižu do prednosti. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Peličić, a Stojanović glavom sa ivice peterca loptu skrenuo u mrežu za veliku radost popularnih Era.

U 73. minutu trener Kovačević morao je da napravi još jednu prinudnu izmenu. Ivković je zbog povrede napustio igru, a umesto njega ušao je Nikola Cvijović. Upravo je ulazak Cvijovića „prodrmao“ igrače kragujevačkog tima, koji su u poslednjih petnaestak minuta krenuli još odlučnije ka golu svog rivala.

SPUSTIO ROLETNU: Golman Slobode Uroš Đurić

Upravo je Cvijović inicirao odličnu akciju domaćeg tima u 73. minutu, kada je lepo proigrao Andrića, a on ušao u kazneni prostor gostiju, uposlio Đurđevića, koji sa 6-7 metara šutira, ali Đurić sjajno reaguje i loptu izbacuje u korner.

Tri minuta kasnije još jedna idealna šansa za domaće da stignu do izjednačenja. Varjačić je uputio centaršut sa desne strane ka Đurđeviću na drugoj stativi, koji atraktivno „makazicama“ hvata loptu u letu i upućuje je ka samim rašljama, međutim, opet se tu pojavio sjajni Đurić i magičnom paradom sačuvao svoju mrežu.

BEZ MUNICIJE DANAS: Nenad Đurđević

Pokušali su nakon toga Miljuš sa distance i Vićentijević glavom sa nekih dvanaest metara, ali se rezultat nije promenio.

I potom, u 88. minutu, gotovo ni iz čega gosti dupliraju prednost. Golman Radničkog Raičević izašao je skoro na trideset i više metara od svog gola kako bi sprečio Đorđevića da u kontranapadu dođe do lopte i uspeo je u tome, ali je na njegovu nesreću ona u nastavku akcije stigla do Babića, koji pogađa praznu mrežu gola Kragujevčana za novi šok na „Čika Dači“.

Ovaj gol je u potpunosti demoralisao fudbalere Radničkog 1923, pa su u finišu gosti imali još dve izgledne šanse da uvećaju rezultatsku prednost, ali su Đorđević, a onda i Babić šutirali preko prečke.

Šta su po završetku utakmice izjavili trener Slobode Goran Đukić i šef stručnog štaba Radničkog Slavko Vojičić pogledajte u video prilogu:

RADNIČKI 1923 – SLOBODA  0:2 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 1000
Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)
Pomoćnici: Ivan Krstić (Jakovo), Nikola Milosavljević (Beograd)
Strelci: Stojanović u 56. i Babić u 88. minutu za Slobodu
Žuti kartoni: Ilić (Radnički 1923), Đurić, Krmar, Cvetić, Stojanović (Sloboda)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Dragačević (od 39. Miljuš), Petrović, Ilić, Nedović, Vidović, Lukić (od 59. Andrić), Vićentijević, Đurđević, Ivković (od 73. Cvijović).

SLOBODA: Đurić, Glišović, Vučković, Vidić, Nikolić, Krmar, Cvetić (od 75. Babić), Peličić, Stojanović (od 90. Jovanović), Benjamin (od 88. Atanasković), Đorđević.

Bio je ovo treći poraz fudbalera Radničkog 1923 na „Čika Dači“ u tekućoj sezoni. Kragujevčani trenutno sa 19 osvojenih bodova dele treće mesto na tabeli sa Proleterom i Metalcem.

U jedanaestom kolu Radnički 1923 gostuje ekipi Temnića 1924 na „Mičetovom stadionu“ u Kruševcu.

 

10 .kolo Prva liga Srbije
TSC 1 : 0 Budućnost
Metalac 0 : 2 Dinamo
ČSK Pivara 0 : 0 Bežanija
Jagodina 2 : 2 Proleter
Sinđelić 2 : 0 Radnički (P)
Novi Pazar 1 : 1 Temnić 1924
Radnički 1923 0 : 2 Sloboda
Teleoptik 2 : 1 Inđija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 10 8 1 1 25
2 Sinđelić 10 5 5 0 20
3 Proleter 10 6 1 3 19
4 Metalac 10 6 1 3 19
5 Radnički 1923 10 6 1 3 19
6 TSC 10 4 4 2 16
7 Novi Pazar 10 3 6 1 15
8 ČSK Pivara 10 3 3 4 12
9 Sloboda 10 3 3 4 12
10 Budućnost 10 3 2 5 11
11 Inđija 10 3 2 5 11
12 Temnić 1924 10 3 2 5 11
13 Teleoptik 10 2 3 5 9
14 Jagodina 10 2 3 5 9
15 Bežanija 10 2 2 6 8
16 Radnički (P) 10 1 1 8 4