XS
SM
MD
LG

Partizan silovit pred plej-of

Ragbisti Partizana ubedljivom pobedom završili su takmičenje u regularnom delu Super Super Lige Srbije u ragbiju 13. U poslednjem kolu pred plej-of, ubedljivo su na stadionu FK Heroj Jajinci savladali Radnički iz Beograda sa 90:16 (50.6).

Gosti oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca nisu bili ravnopravan rival domaćinu koji je posle osvojenog Kupa, najozbiljniji kandidat za kompletiranje duple krune. Partizan je do pobede ponovo predvodio supertalentovani Vladimir Milutinović koji je postigao čak pet od ukupno 16 eseja svoje ekipe.

Partizan - Radnički

Crno-beli su tako pokazali da su u dobroj formi uoči dva polufinalana duela u plej-ofu, u nacionalnom šampionatu i Balkan Superligi, gde će oba puta rival biti Dorćol. Partizan će oba puta biti domaćin na stadionu FK Heroj Polet Jajinci koji je ove jeseni dobio nove stolice. Veliku zaslugu za postavljanje novih stolica upravo ima uprava crno-belih.

Za vikend su odigrana i dva meča u Prvoj ligi Srbije. Ragbisti Radničkog iz Niša su izborili plej-aut, odnosno šansu da se vrate u elitu, pošto su u Leskovcu savladali Soko iz Vranja sa 16:10 (6:0). Nišlije će se tako sa imenjakom iz Beograda boriti da se ponovo na proleće takmiče u grupi A nacionalnog šampionata.

Radnički Beograd

U preostalom meču proteklog vikenda, Car Dušan Silni je ostvario prvu pobedu u kratkoj istoriji kluba. Ekipa iz Paraćina je u duelu koji je takođe odigran u Leskovcu, savladala Morava Geparde sa 20:4 (10:0). Gosti su do istorijske pobede stigli sasvim zasluženo i ovo će sigurno biti veliki podstreh svima u klubu za dalji rad.