XS
SM
MD
LG

Partizan demontirao Vukove

 

Cibona – Partizan 74:90. Košarkaši Partizana savladali su ekipu Cibone u Zagrebu i četvrtim uzastopnim trijumfom, makar privremeno, preuzeli prvo mesto na tabeli ABA lige. Crno-beli imali četiri raspoložena igrača, odličan debi za Samarda Semjuelsa.

Nova pobeda Partizana u ABA ligi! Crno-beli su u Zagrebu, prilično lako, savladali ekipu Cibone sa 90:74 i preuzeli prvo mesto na tabeli regionalne lige.

Detalj sa meča Cibona - Partizan

Odličan debi u ekipi Partizana imao je Samardo Semjuels, koji je meč završio sa 16 poena i sedam skokova (dve trojke, jedan promašaj iz igre), dok je ponovo najbolji bio Najdžel Vilijams Gos sa 20 poena i čak 13 asistencija.

Vanja Marinković meč je završio sa 19 postignutih poena, dok je Andrić postigao 14 (sve u prvom poluvremenu), dok u timu nije bilo drugog Amerikanca Patrika Milera, koji je meč posmatrao "u civilu".

Cibona je dobro počela meč, ali Partizan u fifnišu prve deonice stiže do prednosti, koja se do poluvremena popela na deset poena (43:33). U tim trenucima istakao se Mihajlo Andrić sa 14 poena (četiri trojke).

Najbolju igru crno-beli su pružili u trećoj deonici, kada su u jednom trenutku stigli i do 20 poena prednosti, da bi Cibona u psolednjem delu igre pojačala odbranu i stavila tim Partizana na ispit.

Ipak, u prelomnim trenucima meča "probudili" su se Marinković i Vilijams Gos i šutem sa distance rešili pitanje pobednika meča.

Partizan je posle četvrte uzastopne pobede prvi na tabeli Jadranske lige, sa skorom od četiri pobede i dva poraza, dok je Cibona ostala na tri zabeležena trijumfa.

Crno-beli će u narednom, sedmom kolu, na svom terenu dočekati šampiona, ekipu Crvene zvezde u novom "večitom" derbiju,piše rts.rs

Cibona - Partizan