XS
SM
MD
LG

Srpska bitka za Balkan

Na Južnoj hemisferi je prošle nedelje počelo 15. Svetsko prvenstvo u ragbiju 13, a u ovom delu Evrope polako se privodi kraju debitantska sezona u regionalnoj Balkan Super Ligi. Ovog vikenda igraju se mečevi polufinala u kojem su sve četiri ekipe iz Srbije.

Borbu za prvo finale regionanog šampionata u nedelju 5. novembra na FK BASK Areni na Carevoj ćupriji u Beogradu otvaraju Partizan i Dorćol (14.00). U samo nedeljue dana biće to drugi susret ova dva tima, jer smo njihov duel gledali i u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli su ubedljivom pobedom prošlog vikenda (64:12) skinuli sada već bivšeg šampiona sa trona i trenutno se nalaze u prilici da osvoje čak tri pehara ove sezone.

Partizan - Dorćol

Partizan je letos već dobio Dorćol u finalu Kupa Srbije, tako da se u nedelju bore za plasman i u treće ovogodišnje finale. Nekada neprikosnoveni u presudnim mečevima, Dorćolci ove godine muku muče sa povređenim igračima, pa neiskusna postava nema taj kvalitet da se bori za očigledno jačim i Partizanom, ali i Crvenom zvezdom. To će inače biti njihov četvrti meč ove sezone i sva tri prethodna duela pripala su crno-belima.

Nedaleko od Careve ćuprije sat vremena kasnije (15.00) igra se drug polufinale Balkan Super Lige, na Adi Ciganliji Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Niša. Nišlije su bez sumnje bile hit prvog dela sezone, ali uprkos zapaženim partijama nisu uspeli da ostanu u eliti nacionalnog šampionata. Među pomenutim mečevima nalazi se i tada šokantna pobedu na Čairu upravo protiv beogradskih crveno-belih u aprilu (24:18).

Zvezda se potom revanšrila u Beogradu (22:10), ali se u Radničkom nadaju da bi mogli još jednom do velikog iznenađenja. Sa druge strane, crveno-beli se nadaju da bi i drugi vikend za redom izborili plasman u jedno finale, pošto su to učinili prošle nedelju u nacionalnom šampionatu.