XS
SM
MD
LG

Popovac Slavijin spasilac

Ekipa Slavije je seriju dobrih rezultata u šampiona tu Republike Srpske nastavila i u susretu protiv poslednjeplasira ne Kozare. Pobedili su sa 2:1, ali su se dobro namučili da bi došli do tri boda. Pobe donosni gol su postigli u 94. mi nuti. Rezervista Ni kola Popovac je odlično reagovao nakon što mu je loptu iza leđa defanzivaca Kozare poslao Uroš Veljović. Bio je to zlata vredan gol, a do tada su igrači Slavije propustili sigurno sedam – osam prilika koje su morali pretvoriti u gol. Poveli su oni sa 1:0, a mrežu Kozare je zatresao Nemanja Pušara, nakon odlične akcije Govedarice  i Popovića. Svi na stadi onu su tada pomislili da će mreža gostiju biti puna. Međutim, igrači Siniše Đurića koriste grešku Tana ka Soičira, lopte se dokopao Stjepanović i lako mati rao Butorovića.

Nakon toga gola počinje  ’’agonija’’ Slavije. Napa dali su, ali i promašivali. U dva navrata su gosti lo ptu sa gol linije izbacivali u polje. Fijukalo je oko gola Kozare, ali sve do 94. minute nije bilo pogo tka, pa je onda spas domaćinu doneo Nikola Popo vac.

-Drago mi je da sam presudio u ovom meču. Čekam svoju priliku i kada je dobijem zaista se trudim da je iskoristim. Osetio sam gde će ta lopta čim ju je dobio Veljović i na vreme krenuo. Kada sam je primio  znao sam da će golman Kozare kapitulirati. Mnogo nam je značio ovaj trijumf i sada mirno čekamo prvo Kup Republike Srpske u Trebinju, a nakon toga i okršaj sa Zvijezdom 09 u šampionatu. Oni su nas pobedili zadnji u prvenstvu  Republike Srpske. Nakon tog poraza imamo sada deset mečeva bez neuspeha. Oni dolaze sigurno kao favoriti. Imamo i mi šta pokazati, kaže Popovac.

Nakon završetka susreta orila se pesma igrača Slavije. Pokazali su i na taj način koliko im znači ovaj trijumf, a videlo se i na licu šefa stručnog štaba Dragana Radovića olakšanje. Jasno je stavio do znanja  da im je ovaj trijumf zlata vredan.

-Govorio sam da će biti teško. Kozara nije naivan protivnik. Imaju nekoliko iskusnih igrača i veliki broj mla dih i talentovanih momaka. Dobro su se branili, a nas je kako se bližio kraj meča hvatala nevoza i panika. Zato smo i pravili greške u zadnjem pasu. Na kraju je sve ispalo kako treba. Mi smo upisali bodove, a Koza ra pokazala da se nalazi na pravom putu. Našim gostima želim da što pre napuste poslednje mesto na ta beli, kaže Ravović.

Proteklih dana dosta se pričalo oko sudija na meče vima Slavije. Pravdu u ovom susretu je delio Slavi ša Mazić iz Vlasenice i mora se reći da je veoma au toritativno to uradio. Meč je odsvirao bez greške. Nije kao većina sudija Republike Srpske ’’ mlata rao’’  kartonima. Naprotiv, pokazao  ih je kad je trebalo, a u dva navrata odlično procenio da nije bilo prekrašaja za penal u šesnaest metara Kozare. Dobro bi bilo da se i ostale sudije ugledaju na Mazića i pokušaju biti na tom nivou. 

Slaviša Mazić