XS
SM
MD
LG

Mačva se plasirala u četvrtfinale KUP-a Srbije

U utakmici osmine finala KUP-a Srbije, šabačka Mačva je danas u Subotici, savladala ekipu Spartaka nakon izvođenja penala rezultatom 5:6. U regularnom toku utakmice prvi gol za domaći Spartak postigao je Bojan Čečarić u 12. minutu susreta, ali Šapčani koriste priliku za izjednačenje u drugom poluvremenu I šansu realizuje Miodrag Gemović u 60.minutu utakmice. Ova pobeda šabačkom superligašu donela je plasman u četvrtfinale KUP-a Srbije.

Šef Stručnog štaba FK “Mačva” Dragan Aničić kaže da su na osnovu prikazane igre pobedu zaslužili I tokom regularnog toka utakmice. 

“Sve čestitke mojim momcima na igri i zalaganju. Zaslužili smo pobedu i u regularnom toku, ali sreća nekad zna da sačeka, pa to što nas nije pratila u toku utakmice, nadoknadila je prilikom izvođenja penala. Nećemo se zaustaviti na ovome, imamo ambiciju da i na proleće nastavimo sa uspesima u KUP-u”, zadovoljno kaže Aničić.

Ekipa Mačve je igrala u sledećem sastavu: Puletić (g), Pejović (k), Protić, Ivić, Jovanović N., Lazarević, Arsenijević, Adamović, Vladisavljević, Milinković i Gemović.

Nastavak KUP takmičenja predviđeno je u martu naredne godine.  Kalendarom takmičenja četvrtfinalni susreti igraju se u sredu 14. marta, prva utakmica polufinala u sredu 18. aprila, druga utakmica polufinala u sredu 09. maja, dok je finale KUP-a Srbije predviđeno 23. maja 2018. godine.

Šapčane već u nedelju očekuje nastavak superligaškog prvenstva, gde u okviru 17. kola gostuju ekipi Zemuna. Utakmica se igra od 13 sati.

 pr Ana Acan