XS
SM
MD
LG

Zvezda protiv Partizana za prvaka Balkana

Sezona u srpskom ragbiju 13 dostići će vrhunac u nedelju 19. novembra (14.00) na stadionu FK BASK Arena na Carevoj ćupriji gde će se Crvena zvezda i Partizan sastati u prvom finalu regionalne Balkan Super Lige. Takmičenje koje je pokrenuto ove godine obuhvatilo je osam ekipa iz Srbije, Bugarske, Turske i Bosne i Hercegovine i prema ocenama stručnjaka više je nego opravdala očekivanja, pa je već najavljeno učešće klubova iz drugih država u okruženju.

 

 

Prethodno beogradski večiti rivali će samo u nedelju dana ponovo igrati za jedan trofej. Prošle nedelje Crvena zvezda je na Adi Ciganliji drugi put u istoriji postala prvak Srbije, u finalu plej-ofa domaće Superlige u kojem je viđen odličan ragbi i rezultatski ubedljiv poraz Partizana 44:22 (22:16.

Međutim, utakmica nije ni izbliza bila tako laka za crveno-bele, mada su u svojim redovima imali i dva pojačanja iz inostranstva, Australijanca Džeka O’Brajana i Engleza Naial Brentifa. Ipak, derbi ne bi bio derbi i u ragbiju ako uloga favorita ništa ne znači na terenu, iako su u četiri do sada odigrana večita derbija crveno-beli tri puta slavili, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

- Timovi se dobro poznaju i jako je teško nekog dobiti dva puta u kratko vreme. Prošle nedelje smo ostvarili veliku pobedu, koja nas aneće zavarati jer smo sigurni da će to za Partizan biti motiv više da nas konačno dobiju ove sezone – kaže pred finale regionalnog šampionata kapiten Zvezde Vojislav Dedić.

 

 

Crno-beli su već ove sezone osvojili jedan trofej – u Kupu Srbije, međutim crveno-beli su za sada nerešiva enigma za tim Admira Hadžića. Inače, ovo će biti ukupno 19 večiti derbi i do sada Zvezda ima 12 pobeda, Partizan pet, a jedna utakmica je završena remijem.

- Šta je bilo prošle nedelje, ostaje iza nas. Želimo da osvojimo i drugu titulu ove sezone i mislim da od toga nema većeg motiva za moje momke – kratko je poručio trener Partizana Hadžić.

U nedelju na Carevoj ćupriji biće upriličen dupli program, pošto će se u predigri finala regionalne Balkan Super Lige sastati juniorska reprezentacija Srbije, igrači do 18 godina starosti i ekipa Viteza iz Bosne i Hercegovine.