XS
SM
MD
LG

Igokeini klnci na Fajnal foru

Proteklog vikenda održani su kvalifikacioni turniri premijernog izdanja juniorske ABA lige. Na dva turnira održana u Zagrebu i Beogradu, ukupno je učestvovalo po pet ekipa. Dvije prvoplasirane ekipe sa turnira, plasirale su se na završni turnir a najzapaženiji nastup imali su juniori Igokee.

Juniori Igokee, koji igraju sjajno i u ligi Republike Srpske, nastupali su na turniru u Zagrebu. Da će imati veoma zapažen nastup, mladi Aleksandrovčani su to pokazali već u prvoj utakmici, kada su savladali domaćina Cedevitu. Da imaju velike ambicije, ''Igosi'' su pokazali i u subotu, kada su savladali ekipu Budućnosti. Poslednjeg dana turnira, Igokea je igrala dva susreta. Prvo su odigrali veoma neizvjestan meč sa Partizanom ali su ipak izvojevali pobjedu. Već tom pobjedom, Igokea je osigurala prvo mjesto na turniru i plasman na završni turnir. Poslednji susret sa ekipom Olimpije nije imao rezultatski značaj ali su i njega Aleksandrovčani dobili i to bez većih problema.

Igokea ima sjajnu generaciju mladih košarkaša i to je ovaj turnir još jednom pokazao. Juniorski su prvaci BiH, igraju sjajno u ligi Republike Srpske a sada su bez poraza odigrali i kvalifikacioni turnir juniorske ABA lige. Trener Milaković radi sjajan posao i odlično je uklopio talentovane momke u jedan jako dobar tim. Glavni igrači su sjajni Ilić i Janković ali se odlično dodaju i Čečavac, Lakić i  ostali. Timski duh, zajedništvo i veliki talenat i jesu razlog sjajnih rezultata ovih momaka.

Inače, pored Igokee na završni turnir su se plasirale ekipe Budućnosti, Zvezde i Mege. Završni turnir igraće se u Laktašima. 

Igokea na završnom turniru ABA lige / Foto: ABA liga