XS
SM
MD
LG
04.12.2017 Administrator 242

Prezentacija rukometa u akciji "Sportom protiv naselja"

Na predlog učenika i u dogovoru sa rukometnim klubom Radnički 1964, škola "Dragisa Luković Španac" je odlučila da mesec decembar posveti rukometu i da orgaizuje prezentaciju mini-rukometa kao i turnir za učenike od 1-5 razreda pod sloganom "Sportom protiv nasilja" čija će završnica biti održana pred Novu godinu , kada će biti proglašeni pobednici. U subotu je na otvaranju turnira prisustvovalo stotinak roditelja,kolega i ljubitelja rukometa, pomoćnik gradonačelnika u oblasti sporta Nikola Urošević, predstavnici,prvotimci i predsednik RK Radnički 1964 I plesna grupa La Luna koja je otvorila turnir. Prisutnima se najpre obratila director škole Nevena Šimšić, zatim trener Andreja Barjaktarević I školi je uručena zahvalnica I simboličan poklon. Usledile su utakmice između škola učesnica - OŠ "Jovan Popović", OŠ "Mirko Jovanović", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Dragiša Luković Španac", a posle toga je usledio kao šlager dana revijalna utakmica u kojoj su učešće uzeli roditelji,nastavnici,gosti I učesnici turnira,koja je izazvala veliko interesovanje I burne reakcije prisutnih.

Foto: R´64 MEDIA TEAM

- Za ovih godinu dana koliko je RK Radnički 1964 prisutan u našoj školi, naša saradnja se produbila i klub nam je postao značajan partner u smanjenju nasilja, postizanju boljih školskih rezultata i uspeha, kao i bolje saradnje sa roditeljima. Više od 50-oro učenika godinu dana aktivno trenira ovaj sport i postize značajne rezutate u raznim gradovima širom Srbije: Kraljevo, Požega, Čačak, S.Palanka. Od značajnijih uspeha u nizu, izdvaja se treće mesto na TROFEJU KRALJEVA. Naš učenik Vukojičić Janko je proglašen najboljim golmanom trunira. Nadamo se još večim sportskim uspesima - poručila je Nevena Šimšić, direktor škole.

Foto: R´64 MEDIA TEAM

Na reči direktora škole se nadovezao trener omladinske škole Andreja Barjaktarević:

- Danasnjom prezentacijom mini rukometa obeležili smo godinu dana rada besplatne škole rukometa,a održan je i turnir na kome su učestvovale i ekipe drugih škola.Rezultat je bio u drugom planu,a najzanimljiviji je bio deo gde su roditelji bili zajedno sa decom na terenu.Ipak posle svake prezentacije najveća satisfakcija je kada deca priđu sa pitanjem ,,mogu li i ja da treniram rukomet,, ,a toga, kao i do sada, uvek ima. Posebno zahvalnost dugujemo Neveni Šimšić direktork na dosadašnjoj saradnji i podstreku,a naravno i roditeljima koji su danas došli u velikom broju i od kojih imamo ogromnu podršku.