XS
SM
MD
LG

Partizan poražen u Viljnusu, šanse za prolazak dalje minimalne

 

 

Ekipa Partizana poražena je od Lijetuvos Ritasa, 93:73, u sedmom kolu Evrokupa i sada ima veoma male šanse za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Crno-beli imaju samo jednu pobedu u sedam odigranih kola, međutim, Limož koji se nalazi na mestu koje vodi u dalje takmičenje ima samo trijumf više od crno-belih.

Utakmica je otvorena u nešto sporijem ritmu, međutim ekipe su ubrzo pronašle pravi ritam. U prvoj deonici viđena je "rezultatska klackalica", a rezultat posle deset minuta igre bio je 22:19.

Oslabljeni neigranjem Novice Veličkovića i Najdžela Vilijamsa-Gosa, Partizan je dobro krenuo u drugoj četvrtini i došao do prednosti od 27:24. 

Ipak, crno-beli su tada krenuli da greše, što su domaći igrači znali da iskoriste. Blistao je Travis Pitereson koji je ubacio čak 16 poena za dve deonice. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 47:36

U nastavku meča, crno-beli su "zategli" odbranu i zaigrali mnogo bolje. Serijom koju su predvodili Miler i Tanasković, Partizan je prišao na samo -3, 58:55. Međutim, tada je Partizan pao u igri i dopustio rivalu da se rezultatski odlepi. 

Beogradski klub nije uspeo da se vrati u poslednjoj deonici, a primetan je bio izostanak Nadjžela Vilijamsa-Gosa i Novice Veličkovića. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džimi Beron sa 22 poena, dok je Travis Piterson upisao 21. 

Kod Partizana, Miler ubacio 20 poena, Šalić 15, dok je Tanasković postigao 11.

B92