XS
SM
MD
LG
07.12.2017 Administrator 395

Obradović pred Koreju: Disciplinom do pobede

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, analizirao je dosadašnji učinak na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj  i najavio poslednji susret u grupi sa selekcijom Južne Koreje (petak, 20.30 časova), sa kojom su se Srpkinje poslednji put sastale u Beogradu na Svetskom prvenstvu 2013. godine, kada su golom Jelene Erić došle do pobede u poslednjoj sekundi:

Foto: RSS

Bodovni saldo je mogao da bude i bolji, ali u globalu možemo i moramo da budemo zadovoljni. Zadovoljni rezultatima, ali i odnosu devojaka prema dresu, odgovornosti prema rukometu u globalu. Nemam nikakvih zamerki, osim mog stalnog kukanja što nismo duže zajedno. Imamo dosta stvari da ispravimo u kretanju, u trku, u svemu tome, ali to je nemoguća misija. Igramo poslednju utakmicu sa Korejom. Znaćemo rezultate u našoj grupi i grupi sa kojojm ukrštamo. Biće nam situacija jasnija. Koreja je nezgodan rival. Pobedile su Holandiju, pružile ozbiljan otpor Nemicama. Čeka nas težak posao. One su disciplinovane, to moramo da učimo od njih i budemo još bolji. Čeka nas zahtevna utakmica. Pobeda nam donosi prvo ili drugo mesto u grupi. Gledali smo ih uživo sa Nemačkom i Holandijom, ranije smo videli mečeve sa Azijskih Igara. Devojke će se danas malo odmoriti od rukometa, a sutra imamo ceo dan da se pripremimo - teorijski i praktično.

Selektor nema želju za nastavak takmičenja u grupi gde su samo Rusija i Danska izborile plasman dalje, a za tri mesta se bore Crna Gora, Japan i Brazil...

Nemam želju za osminu finala. Svaka grupa je teška. Koja je laka? Tamo je situacija još kompleksnija nego naša. Osmina finala doneće pravi rukomet, jer nikome se ne ide kući. Odigrali smo ove dve utakmice u visokom ritmu. Imali smo nekih greškica, nepredviđenih primljenih lakih golova. Ako to ispravimo, dva-tri gola, to je velika stvar. Matematika čista.