XS
SM
MD
LG

Borac završava jesenju polusezonu

Za fudbalere banjalučkog Borca jesenja polusezona završava u nedjelju utakmicom sa ekipom Širokog Brijega, koja se pred posljednjih 90 minuta nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 35 bodova, dok je Borac osmoplasirani sa 21.

Ni jedna ni druga ekipa nedjeljnu utakmicu ne dočekuju u dobrom raspoloženju: crveno-plavi su na posljednje četiri utakmice osvojili samo jedan bod i to na gostovanju posljednjeplasiranom Vitezu, a muku muče, reći ćemo ponovo, i sa realizacijom, s obzirom da su na posljednjih 9 premijerligaških utakmica postigli samo 3 gola!? Sa druge strane, Širokobriježani su krajem oktobra i tokom novembra zauzimali lidersku poziciju u Premijer ligi BiH zahvaljujući pobjedama nad Zrinjskim, Čelikom i GOŠK-om, ali su u posljednje tri zvanične utakmice poraženi od istog rivala, sarajevskog Željezničara, koji ih je eliminisao iz Kupa BiH i savladao u prošlom premijerligaškom kolu, pritom ostvarivši dvije pobjede na stadionu Pecara u 10 dana.

Oba tima žele pobjedu na zatvaranju sezone kako bi, u rezultatskom smislu, bar malo “zaliječili rane”, a svjestan toga je i v.d. šefa stručnog štaba Borca Igor Janković.

– I mi, kao i oni, imamo svoje ambicije pred ovu utakmicu. Svima nam je jasno od kakvog je značaja ova utakmica za nas, eventualnom pobjedom bismo se ponovo ravnopravno uključili u trku za plasman u Ligu za šampiona. Široki Brijeg od početka sezone igra veoma dobro i konstantno je u vrhu tabele. U proteklih sedam dana odigrali su tri teške utakmice sa ekipom Željezničara i sigurno je da neće biti 100 posto u ritmu za nedjeljni meč sa nama. Psihološki su ispražnjeni, igrali su po teškim terenima i praktično je nemoguće ekipu oporaviti na pravi način za tako kratko vrijeme. Ipak, treba da budemo okrenuti samo sebi i svom radu. Kvalitetno smo se spremali tokom ove sedmice i ukoliko sve odrađeno prenesemo na teren, siguran sam da ćemo zabilježiti pobjedu – rekao je Janković na današnjoj konferenciji za novinare.

Janković, koji je prelazno rješenje na crveno-plavoj klupi nakon sporazumnog raskida saradnje sa Zoranom Milinkovićem, nije želio mnogo da priča o najaktuelnijim dešavanjima u klubu, odnosno objavljivanju transfer-liste, koja je banjalučku fudbalsku javnost digla na noge.

– Stručni štab i igrači su u ovom trenutku fokusirani samo na utakmicu sa Širokim Brijegom. U fudbalu je tako: danas jesi, sutra nisi. Ne želim da se dotičem te teme jer je o tome u proteklih nekoliko dana mnogo pisano i ne želim da se dodatno gubi energija u tom smjeru – naveo je Janković.

Prisutnim predstavnicima medija obratio se i čuvar mreže Borca Nemanja Trkulja, koji, takođe, najveću šansu Borca vidi u umoru gostiju od tromeča sa Željezničarom i koji je, recimo i to, nedavno potpisao profesionalni ugovor sa klubom iz Platonove ulice.

Tekst i foto: Borac sport