XS
SM
MD
LG

Sportisti iz Republike Srpske doneli sedam medalja Srbiji u prethodnoj godini

Ove godine 23 sportista iz Republike Srpske nastupilo je za reprezentativne selekcije Srbije, a sedam je osvojilo medalje na međunarodnim takmičenjima, rečeno je Srni u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.
Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov, koji je iz Istočnog Sarajeva, osvojio je početkom septembra ove godine zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti. 

Zlatne medalje na evropskom prvenstvu osvojile su odbojkašice Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Jelena Blagojević, dok je Andrea Arsović osvojila zlatnu medalju i veliki kristalni globus za trijumf vazdušnom puškom na finalnom turniru Svjetskog kupa u NJu Delhiju, ističu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske. 

Košarkaš Ognjen Kuzmić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom košarkaškom prvenstvu koje je u septembru održano u Turskoj, a reprezentativac Srbije Žarko Ćulum bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou. 

U Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske navode da su za reprezentativne selekcije Srbije nastupili Milenko Zorić - kajak-kanuu, Stefan Majdov - džudo, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Nemanja Maksimović - fudbal, Saša Čađo - košarka i Draženko Mitrović - atletika bacačke discipline za lica sa invaliditetom. 

Reprezentativci Srbije u sjedećoj odbojci bili su u ovoj godini Stevan Crnobrnja, Zoran Ješić, Dragiša Zorić, Borisav Gajić, Dragan Đuran, Aleksandar LJubičić, Aleksandar Cvijanović, Goran Tistić i Miodrag Bajić. 

"Naši sportisti pronijeli su slavu Republike Srpske na velikim međunarodnim takmičenjima. Radi uspjeha koji su ostvarili i ubuduće ćemo pomagati vrhunske sportiste", kažu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

/SRNA/