XS
SM
MD
LG

Vardar prejak, PPD se revanširao ljutom rivalu

Odigrana su dva poslednja meča 11. kola SEHA GAZPROM lige koja nisu donela puno iznenađenja. Zagrebački PPD revanširao se Tatranu iz Prešova 32:26 (17:10) za poraz u prvom delu sezone. Duel dva prijatelja na klupama hrvatskog i slovačkog šampiona, Zlatka Saračevića i Slavka Goluže, pripao je opravdano treneru domaćeg tima.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Zlatko Horvat sa sedam i Valentino Ravnić sa šest pogodaka. Na drugoj strani, Bruno Butorac zabeležio je sedam pogodaka dok su ga pratili Urban Lukas, Čip Tomas i Mičal Kasal sa četiri uspešna šuta.

Ništa novo za skopski Vardar koji je rutinski prošao kroz Slovenačko Velenje. Tim Raula Gonzalesa slavio je protiv Gorenja 30:24 (16:12).  Kada je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ibrahim Haseljić, pogodio za priključak Gorenja na 15:18 u 35. minutu, domaći navijači su se ponadali da bi mogli da vide neizvesnu završnicu, ali nije bilo ništa od toga. Sa prepoznatljivim rutinskim stilom koji je govorio da ne bi izgubili ni da meč traje tri dana, Cindrić (7), Makeda (7), Marsenić (6) i ekipa podigli su ritam i lako priveli utakmicu u svoju korist. U domaćem sastavu Matic Verdinek postigao je četiri gola.

Foto: SEHA  liga

Sledeće kolo sastaju se:

PPD Zagreb – Vojvodina,

Celje Piv. Laško – Tatran Prešov

Dinamo Pančevo – Gorenje Velenje

Nexe – Metalurg

Meshkov Brest – Vardar

Mečevi su na programu od 16-20. decembra, dok će u Brestu meč biti igran 01.02.2018.