XS
SM
MD
LG

Boćarski klub Novi Beograd podvukao crtu za 2017. godinu

 

Žal za propuštenin Kupom

 

  Organizovanjem završne večere za igrače, članove Upravnog odbora, sponzore i prijatelje, Boćarski klub Novi Beograd „zaokružio je“ 2017. godinu, za koju je ocenjeno da je bila uspešna, ali...

  - Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima, iako uvek ima prostora za nešto više – izjavio je Špiro Matojević, predsednik kluba – Osvojili smo prvenstvo Prve lige, išli smo na većinu međunarodnih turnira, na koja smo bili pozivani. Omogućili smo našim igračima da napreduju u najjačoj konkurenciji. Nastojaćemo da i u 2018. godini bar ponovimo isti uspeh, ako ne i nešto više. Ostaje žal što nre možemo, kao pravi domaćini, da svima uzvratimo gostoprimstvo. Na žalost, još uvek nemamo odgovarajuću infrastrukturu, da u periodu kada nema ligaških takmičenja, organizujemo turnir, na koji bi bili pozvani naši prijatelji iz regoina. Ubeđeni smo da bi takav turnir, uz odgovarajuće medijsko predstavljanje, umnogome doprineo popularizaciji boćanja.

  Kako podići boćanje na viši nivo, kada su „jaki klubovi postali još jači“, a s druge strane, neki se gase ili su pred gašenjem?

  - Sve zavisi od ljudskog faktora – tvrdi Matijević – Gde je dobra organizaciji, gde ima želje i volje, mogu se postići određeni rezultati. Meni je žao što pojedini klubovi iz našeg okruženja, što zbog finansija, što zbog slabije organizacije, ili zbig sujete, jednostavno propadaju. Velika većina je zakazala po pitanju podmlađivanja. Ima naznaka da bi boćanje moglo postati olimpijski sport, što bi nam otvorilo mnoge mogućnosti za napredovanje: na primer, popularizaciju boćanja među školskom omladinom. Tako bi se oslobodili predrasuda da je ovo sport penzionera.

  Momčilo Popić je sekretar kluba, odn. „prvi operativac“.

  - Organizovanjem ovakvog skupa, želeli smo da se zahvalimo svima, koji su omogućili da iza nas bude jedna prilično uspešna godina – kaže sekretar Popić – Ovom prilikom zahvaljujemo se, pre svega, igračima koji su izneli najveći teret na svojim leđima. Hvala i članovima upravnog odbora, koji su sve ovo videli i shvatili. Naravno, ništa ne bi bilo i bez pomoći sponzora, donatora i prijatelja kluba. Potrudićemo se da i u 2018. godini nastavimo sa dobrim radom i da, pre svega, proširimo bazu kluba. U planu nam je da uskoro počne sa radom „Škola boćanja“. Imamo velika poznanstva u okolnim školama i ako, konačno, rešimo pitanje natkrivanja ili pokrovanja terena, na čemu se radi, mogli bi se na našim terenima organizovati i časovi fizičkog vaspitanja.

  Milan Janković je šef stručnog štaba, po potrebi i prvotimac Boćarskog kluba Novi Beograd. Za razgovor je uvek spreman. Naravno, uvek kritički i samokritički nastrojen.

  - Naši ciljevi su uvek visoki i zato ne možemo biti u potpunosti zadovoljni – priznaje Janković – Prvo mesto u Ligi je osvojeno, kao i srebrna medalja Miloša Milakovića i Srđana Butorca na Prvenstvu sveta. Na žalost, omanuli smo u Kupu. Što se Prvenstva tiče, normalno je da svaki klub ima uspone i padove. Znali smo da ćemo u Altini i Kanarevom brdu imati najveću konkurenciju i da su to jedini klubovi protiv kojih bi, eventualno, mogli imati negativan rezultat. Našim igračima smo stavili do znanja da svaki kiks protiv drugih klubova može imati velike posledice. Uostalom, to se videlo na primeru Kanarevog brda, odn. posledica njegovog poraza od Stanišića. Imali smo klubove s velikim potencijalom, ali, i onih koji su tu „reda radi“. Protiv takvih ekipa, mečevi su neinteresantni i ne doprinose popularizaciji boćanja. U svakom slučaju, crta za 2017. godinu je podvučena. Sada pomno pratimo dešavanja u drugim klubovima. Samo nas je, zbog privatnih obaveza, napustio Frederik Šarijer. Potrudićemo se da na njegovo mesto dovedemo adekvatnu zamenu. Po svemu sudeći, to ćemo i uspeti. Sve linije u timu su nam popunjene. Ostaje samo da više radimo. Kada klub ima zdravu osnovu, dobru logistiku i ljude koji znaju šta žele i hoće i kako da dođu do cilja, uspeh je zagarantovan.

 

Boćarski klub Novi Beograd

Špiro Matijević, predsednik kluba

Momčilo Popić, sekretar

Milan Janković, šef stručnog štaba i igrač