XS
SM
MD
LG

Nešto novo u Šimanovcima

Nekoliko meseci u Šimanovcima egzistira Školica sporta „Pegaz“. Najmlađe Šimanovčane u „tajne sporta“ uvode Miloš Kovačević i Marija Đurđević.

Školica sporta Pegaz

  - Počeli smo s radom pre tri meseca – kaže Miloš Kovačević – Odavno razmišljamo da otvorimo ovako nešto, s obzirom da volimo rad s decom. Deca, uzrasta 4-5 godina nemaju previše mogućnosti da se bave sportom, odn. da na pravi način koriste svoje slobodno vreme. Najlakše im je pustiti crtaće. Kratko vreme borave u vrtiću i to je to. Zato se javljaju problemi u njihovom razvoju: kriva kičma, ravna stopala i slično. Pokušavamo da to ispravimo. Trenutno radimo sa dvadesetak mladih, uzrasta od 4 do 7 godina.

Prvi sportski koraci

  Milošu Kovačeviću u radu pomaže Marija Đurđević.

  - Treniramo tri puta nedeljno, po sat vremena – ističe Marija – Akcenat je na razvoju motoričkih sposobnosti, koordinacije pokreta, ravnoteža, snalaženje u prostoru, kao i poboljanje brzine, snage i izdržljivosti. Planiramo da uvedemo u program plivanje i korektivnu gimnastiku, kako bi predupredili deformitete, odn. kako bi uticali na njihov pravilan razvoj, kao i izlete. Imali smo i nekoliko javnih nastupša, sve u sklopu „Dečije olimpijade“, koju je organizovao Sportski savez „Razvoj sportova“. U svakom slučaju, kod najmlađih razvijamo sportske afinitete i polako ih pripremako za ozbiljnije bavljenje sportom.

 

 

Trening