XS
SM
MD
LG

Australian open 2018 uživo na Eurosportu
  • Fanove tenisa očekuje mesec pun akcije
  • Teniske zvezde, kao što su Vilander, Mekinro i Beker, i ove godine će za Eurosport komentarisati dešavanja sa Australian opena
  • Dobro poznata emisija Gejm, Šet i Mats na kanalima Eurosporta i u 2018. godini

    Od Rodžera Federera i Simone Halep do Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, najveća imena iz sveta tenisa vraćaju se na teren kako bi pokazali svoju najbolju igru na Australian openu koji će i ovog januara biti prenošen na kanalima Eurosporta.

    Uz analize i komentare najboljih stručnjaka, kao i uz neverovatne inovacije i preko 300 sati programa uživo, Eurosport poseduje ekskluzivna pan-evropska prava prenosa mečeva sa Australian opena. To znači da će Eurosport i Eurosport Plejer biti jedine destinacije na kojima će ljubitelji ovog sporta širom kontinenta biti u mogućnosti da prate sve mečeve sa svih terena tokom prvog Gren slem turnira u ovoj sezoni.

    Mats Vilander, teniski ekspert Eurosporta i sedmostruki osvajač Gren slem titula je izjavio: “Australian open je zasigurno turnir koji igrači najviše vole. Opuštena atmosfera ovog turnira pruža mogućnost teniserima da prikažu svoju najbolju igru, od čega opet veliku korist imaju i gledaoci širom Evrope koji uživaju u prenosima. Čvrsto verujem da Eurosport pruža fanovima uslugu bez premca kada je reč o prenosima teniskih turnira.

    “Trudimo se da pomeramo granice sa našim prenosima tenisa koje su ljubitelji ovog sporta zaista dobro prihvatili. Radimo sa najvećim imenima iz sveta tenisa, nudimo najbolju analizu i pružamo mogućnost fanovima da prate svoje omiljene sportiste. Znamo šta fanovi žele, zato što smo i mi sami fanovi.”

     Najbolji eksperti

    Gledaoci će biti u prilici da na kanalima Eurosporta prate legendarne komentatore i analitičare koji će pružiti pregled i dubinsku analizu svega što se dešava na terenu. Tim eksperata Eurosporta čine Džon Mekinro, Boris Beker i Mats Vilander, koji će pružiti svoju jedinstvenu analizu događaja sa terena, dok će Vilander i Barbara Šet voditi legendarnu emisiju pod nazivom Gejm, Šet i Mats.

     Anri Lekont, Nikolas Eskud  i Marion Bartoli – koja je prošlog meseca najavila svoj povratak u profesionalni tenis ovog proleća – biće deo stručnog  tima Eurosporta u Francuskoj. Pet Keš i Džo Duri pridružiće se timu Eurosportovih komentatora u Velikoj Britaniji.

     Kada Komesar za tenis priča svi ostali slušaju. Džon Mekinro se vraća ovoga puta u kraćem formatu serijala Komesar (The Commissioner) gde će biti u prilici da pruži svoje viđenje dešavanja sa terena u Melburnu.

     Nastavljamo sa inovacijama

    Popularni program pod nazivom Trener (The Coach) koji vodi Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, koji kombinuje analizu sa inovativnom tehnologijom, pružiće potpuno novi uvid u događaje sa terena i omogućiće gledaocima bolje razumevanje novih teniskih trendova. Kada je reč o aktuelnim dešavanima sa terena Muratoglu će se pobrinuti da gledaoci budu potpuno informisani.

     Pružajući fanovima jedinstven uvid u mehaniku sporta, Eurosportova najnovija epizoda serijala Sports Explainer istražuje evoluciju igre Rodžera Federera posebno tokom prethodne godine kada je osvojio osamnaestu i devetnaestu Gren slem titulu u karijeri.

     Takođe, Eurosport će udvostručiti broj terena koje će gledaoci biti u mogućnosti da prate u kvalifikacijama za Australian open u poređenju sa prethodnom godinom, sa glavnim žrebom koji će biti prenošen uživo na Eurosportu i Eurosport Plejeru u četvrtak 11. januara od 9:30.

     Prenos finala između Rodžera Federera i Rafaela Nadala sa prošlogodišnjeg Australian opena na Eurosportu pratilo je 20.7 miliona gledalaca – i to je drugi najgledaniji meč u istoriji kanala.

    Najvažnija godina do sada

    Sa prenosom Australian opena počinje najvažnija godina u istoriji Eurosporta, posebno kada je reč o prenosima nekih od najvažnijih sportskih događaja ove godine uključujući i prenos Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u februaru, Rolan Garosa u maju, trke 24 sata Le Mana u junu, Tur de Fransa u julu kao i US opena na leto.

     Tenis na Eurosportu u januaru 2018:

  • 30. decembar 2017 – 6. januar 2018 – Hopman kup, Pert

    1-8. januar 2018 – ATP Doha

    1-8. januar – ATP Brizbejn

    7-13. januar 2018 – ATP Sidnej

    10-13. januar 2018 – Australian open kvalifikacioni turnir

    15-28. januara 2018 – Australian open