XS
SM
MD
LG

Nais dočekuje ekipu iz Zagreba, stigla i dva pojačanja
Po prvi put u 2018. godini niški vaterpolisti nastupiće na bazenu “Čair”, a njihov protivnik u subotu, 20. januara od 20 sati biće zagrebačka ekipa Medveščak. Nais će verovatno na utakmici 9. kola Jadranske A2 lige imati i pomoć dva pojačanja, a meč će imati i humanitarni karakter.
U Naisu se nadaju novoj pobedi pred sve brojnijom niškom publikom; foto: Vanja Keser

Nišlije se nadaju da će sa odličnim partijama nastaviti i na svom bazenu, s obzirom na to da ih očekuju tri vezane partije na “Čairu”. Očekuju da nastupe kompletni i da osvoje bodove koji su im prekopotrebni za, kako navodi trener Nenad Vasilovski, plasman među 4 najbolje ekipe u Jadranskoj ligi.

Solidna ekipa, sa kojom možemo da igramo i mislim da imamo šanse. Nama je takmičarski značajna, jer smo mi sebi ranije zacrtali cilj da budemo u gornjem delu tabele. Nadam se da će svi biti zdravi do utakmice, da ćemo po prvi put odigrati kompletni - rekao je Vasilovski.

Hrvatska ekipa se nalazi na 7. poziciji regionalne lige, sa svega 2 pobede, uz jedan remi i 4 poraza ove sezone. Sa druge strane, Nais je dva mesta bolje plasiran, a njihov golman i kapiten Igor Lazić kaže i da su se dobro pripremili za ovu utakmicu.

Od utakmice u Valjevu smo imali 10 dana da se spremimo, koju smo iskoristili i radili jako. Spremni i, nadam se, zdravi ćemo dočekati subotu, da pokažemo pred domaćom publikom šta smo mi to radili ovih mesec dana, koliko nas nisu gledali. Nadam se pozitivnom ishodu - ispričao je kapiten.

Iako će ulaz na bazen biti besplatan, biće postavljene kutije za dobrovoljni humanitarni prilog a, kako kažu u klubu, prikupljeni novac otići će za lečenje Nikoline Ranđelović, obolele od raka.

Inače, ovo će, kako su najavili u klubu, biti i oproštajna utakmica prvotimca Miljana Milića, koji je rešio da završi karijeru.


Jedan od najboljih strelaca Druge francuske lige u Naisu

Iako su već potpisali ugovore, kako kažu u klubu, potrebno je da stigne odobrenje, kako bi dvojica novih vaterpolista Naisa debitovala i u takmičarskim utakmicama. U klubu se nadaju da će ono stići do subote.

Očekujemo da će dobiti dozvolu da po prvi put zaigraju pred niškom publikom. Oni su potpisali, ali čekamo sertifikat, koji treba da stigne i kada stigne onda mogu da nastupaju za nas - ispričao je trener Vasilovski.

Reč je o Miloradu Ivetiću, iskusnom igraču koji dolazi iz francuskog Remsa i koji je tamo bio ne samo njihov, kako traže Vasilovski, već i jedan od najboljih strelaca čitave Druge lige. Od domaćih klubova nastupao je za Partizan, Vojvodinu i Kikindu.

Na pozajmicu iz Jadrana stigao je 18-godišnji Filip Gardašević, vaterpolista koji je prošle godine bio u “zlatnoj” juniorskoj reprezentaciji Crne Gore.


18 .kolo RVL - A2
Solaris 10 : 7 Vojvodina
Medveščak 13 : 12 Nais
Valjevo 5 : 11 BVK Crvena zvezda
Šabac 18 : 4 Zadar 1952
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 16 16 0 0 48
2 Šabac 16 11 2 3 35
3 Vojvodina 16 10 2 4 32
4 Nais 16 9 1 6 28
5 Medveščak 16 6 2 8 20
6 Solaris 16 6 1 9 19
7 Valjevo 16 5 0 11 15
8 VA Cattaro 16 3 2 11 11
9 Zadar 1952 16 1 0 15 3