XS
SM
MD
LG

Lalatović poručuje: Favorit u prvom kolu ne postoji, novajlije moraju da zamene Drinčića i Kajevića

Vreme je da se fudbalska lopta u Srbiji ponovo zakotrlja! Utakmicama 23. kola nastavlja se Super liga, odnosno drugi deo sezone, a Čukarički će u subotu od 17.00 časova dočekati Mačvu iz Šapca.


Ekipu koja se trenutno nalazi na 11. mestu i koju je naš tim u septembru savladao rezultatom 2:0. Međutim, trener Čuke Nenad Lalatović s razlogom beži od uloge favorita u ovom meču.

- Prvo je kolo. Niti mi znamo u kakvoj smo formi, niti oni. To će se videti tek posle dve ili tri odigrane utakmice. Momcima sam i na treningu rekao da favorita u prvoj utakmici nikada nema. Niko ne može da bude favorit, pošto se dolazi iz pripremnog perioda. Sa Kipra, gde je temperatura bila oko 20 stepeni, vratili smo se u Srbiju - gde je zima. Šanse su podjednake. Jedino je prednost na našoj strani što igramo kod kuće - rekao je Lalatović za sajt kluba, a zatim se osvrnuo na analizu protivnika:

- Mačva je jedan vrlo neugodan rival. Mnogo su više bodova uzeli na strani nego kod kuće. Imaju kvalitetne igrače, da ih ne nabrajam sada. Pratili smo ih tokom priprema. Imali su dosta pobeda. Ostavili su isti tim i trenera, jako su organizovani i čeka nas teška utakmica. Očekuje nas i težak teren s obzirom na vremensku situaciju i činjenicu da je pre dva dana trava bila prekrivena snegom.

Osvrnuo se Lalatović na promene u timu koje su usledile tokom prelaznog roka, ali i povrede koje muče naš tim.

- Nama je Mićin otišao pre dve nedelje, ali ono što me raduje, odnosno što je dobro za klub, jeste to da je došao kao slobodan igrač i da se prodao za 2.5 miliona evra. Ja sam tražio da dođe, jer sam ga trenirao u Vojvodini, ali sve zasluge za njegovu prodaju idu na račun kluba, njegovih saigrača i stručnog štaba. Naravno, i direktora Vladimira Matijaševića - rekao je Lalatović i dodao:

- Ulazimo oslabljeni u prolećni deo sezone. I zbog toga što je MIčin otišao, ali i činjenice da su Nikola Drinčić i Asmir Kajević povređeni. Kajević je još prošle godine polomio ruku i još se nije oporavio od tog dvostrukog preloma. Bez njih trojice jesmo slabiji međutim, novajlije moraju dostojno da ih zamene.

- Što se tiče novajlija, zadovoljan sam kako rade i ispunjavaju obaveze. Vidi se da neki igrači malo duže nisu igrali, ali se već nameću da budu starteri u prvih 11. Nije lako nositi dres Čukaričkog, jer mi nismo klub koji se zadovoljava malim rezultatima. Težimo ka višem i oni moraju da shvate da su došli u veliki klub. A, koliko mi se čini, shvatili su.

Pomalo i neočekivano, ali Čukarički će starta prolećnog dela šampionata biti jači za Ognjena Mudrinskog. Naš napadač se oporavio od preloma noge za četiri meseca, iako su prognoze bile da će se na teren vratiti za pola godine. Možda čak i kasnije.

- Ognjen Mudrinski je fenomen, i to sam već nekoliko puta rekao. Niko nije očekivao da će se tako brzo vratiti na teren. On ima jedno lavlje srce i jedan je od mojih miljenika. Samim tim što je tako hrabar. A ja volim takve igrače. Da se nije povredio, ubeđen sam da bi bio jedan od najtraženijih špic igrača u Super ligi. Trebaće mu malo vremena da se u potpunosti vrati, ali dobro trenira i daje sve od sebe - jasan je Lalatović.

Čukarički u nastavku čeka žestoka borba za mesto koje vodi u Evropu, a Lalatović je priznao da je pratio šta konkurencija radi tokom priprema.

- Jesam, pratio sam. Nisam od onih trenera koji kaže da ne prati konkurenciju. Ja jednostavno volim ovaj posao i od njega živim. Ne volim poraz, volim uvek da pobedim i zato i pratim šta ostali rade. Moram da pohvalim sve moje konkurente da su se dobro pojačali. Tu, pre svega, mislim na Napredak iz Kruševca, Vojvodinu, Radnički iz NIša, a tu su još i Spartak i Voždovac. Čeka nas jedna paklena polusezona i nikad zanimljivija borba za Evropu - rekao je Lalatović i nastavio:

- Samo se nadam da će biti sve korektno. Stvarno želim da na proleće uživamo u srpskom fudbalu i srpskom suđenju. Ne treba da nas zanima da li će Niš, Kruševac i Novi Sad imati predstavnika u Evropi ili će to biti još dva kluba iz Beograda. Ekipe koje budu najbolje trebalo bi da izađu u Evropu i dostojno prezentuju Srbiju. A ne da odigraju samo jedno kolo i ispadnu. To nikako nije dobro za srpski fudbal.

Slično mišljenje sa Lalatovićem deli i Miroslav Bogosavac, jedan od najstandardnijih prvotimaca u jesenjem delu sezone.

- Nije fraza, ali stvarno nas očekuje jedna teška utakmica. I mi i oni izlazimo iz priprema međutim, naš prioritet je pobeda. Da nastavimo taj pobednički niz gde smo stali u finišu jeseni. Znam da smo dobro odradili pripreme i da je ekipa odlično ukomponovana. Među nama vlada sjajna atmosfera, a iz te atmosfere će ići i dobri rezultati - rekao je Bogosavac.

On se osvrnuo i na novajlije u klubu, ali i konkurente u borbi za Evropu.

- Ja te novajlije znam odranije. To su kvalitetni igrači koji su prošli dobre škole fudbala. Belaković i Stojanović su bili u Partizanu, Milić u OFK Beogradu, sa Stevanovićem sam prošao sve moguće kategorije... Dosta će nam njihov dolazak značiti u nastavku šampionata - rekao je Bogosavac i nastavio:

- Svi konkurenti su se pojačali, a naš najveći adut je što smo ostali na okupu. Otišao je jedino Mićin, a svi s nestrpljenjem čekamo povratak Drinčića. Čukarički po kvalitetu zaslužuje tu Evropu. To nam je prioritet.


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21