XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje ekipu Borca

Šabačka Mačva sutra startuje sa odigravanjem finalne faze takmičenja Super lige Srbije. U prvoj utakmici plejauta Šapčani od 18 časova dočekuju ekipu Borca iz Čačka.

Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“ u najavi kola, šef struke Dragan Aničić je naglasio da ovaj deo takmičenja nedozvoljava greške, kao i da po prvi put od početka prvenstva može da računa na sve igrače, što je dobar predznak za start plejauta.

„Sedam utakmica je pred nama iz kojih moramo da izađemo ka pobednici ako ne iz svih sedam onda bar iz tri-četiri. Ovaj deo takmičenja je specifičan jer morate da budete pametni u pojedinim trenucima i ako ne može da se pobedi utakmica, onda bar ne sme da se izgubi. Igramo protiv Borca iz Čačka, ekipe koja nas je dobila pre dve nedelje na njihovom terenu, zasluženo. Moramo posebno obratiti pažnju na Kneževića jer je on sigurno jedan od najboljih igrača u ligi i gledajući ga u ovom drugom delu prvenstva stvarno mi nije jasno kako nije uspeo ni u Partizanu ni u Čukaričkom. Naravno nećemo zanemariti ni ostale igrače, jer je Borac pokazao u ovom drugom delu prvenstva da je zaista ekipa koja svakog može da iznenadi. Ono što je nama tamo falilo su borbenost i više strasti u igri. U svim utakmicama gde su te stvari bile prisutne prošli smo dobro. U svemu tome veliku pomoć dobićemo od naše publike u sutrašnjem meču i pozivam ih da došu u što većem broju, jer nam je njihova pmoć neophodna, a verujem da bi Šabac voleo da i sledeće godine gleda Super ligu“, rekao je Aničić.

Prvotimac Filip Arsenijević u sutrašnji meč ulazi sa velikim optimizmom i očekuje brojnu podršku navijača sa tribina. „Tokom celog prvenstva mogli smo da se uverimo da nema lakih protivnika ni utakmica, pa tako ni u ovoj fazi takmičenja neće biti lako gde je ulog još veći i prostora za greške nema. Dolazi nam ekipa Borca koja nas je pre dva kola pobedila i sigurno je da ima iste ambicije i za sutrašnji meč. Međutim, mi smo svi svesni značaja ove utakmice i verujem da uz pravi odnos i zalaganje možemo doći do veoma važne pobede. Pozivam i navijače da ispune tribine na stadionu jer nam to na svakoj utakmici zaista mnogo znači“, kaže Arsenijević.

Sutrašnji meč je prilika za revanš kaže prvotimac Nemanja Tošić, a pobeda u prvoj utakmici bi obezbedila rasterećeniji ulazak ekipe u dalji tok plejauta. „Borac nas jeste pobedio u Čačku pre dva kola, ali nisu nas ni nešto posebno nadigrali, tako da sad imamo priliku da pred našim navijačima i na našem terenu što je mala prednost, dođemo do tri boda. To ne treba da nam bude opterećenje, ali će nam svakako značiti da u dalji tok plejauta zakoračimo makar malo rasterećenije,“ naveo je Tošić.

Biletarnice na stadionu Mačve sa radom počinju sutra od 15 časova, a kapije stadiona se otvaraju od 16 časova. Nakon utakmice sa ekipom Borca, šabačku Mačvu očekuje još šest susreta u okviru plejaut faze takmičenja. U drugom kolu 21. aprila Šapčani gostuju ekipi Bačke, u trećem kolu 25.aprila Mačva dočekuje  Rad, a u četvrtom kolu 29. aprila u Šabac dolazi ekipa Rada. U okviru petog kola, 05. maja Mačva gostuje ekipi Mladosti u Lučanima, a potom 12. maja Mačva dočekuje Javor-Matis. U poslednjoj, sedmoj utakmici finalne faze takmičenja Super lige Srbije, šabačka Mačva 19. maja gostuje ekipi Zemuna.

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15