XS
SM
MD
LG

Uprava disciplinuje Vojvodića

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac Darko Vojvodić novčano je kažnjen, shodno klupskom Pravilniku, zbog izjave nakon meča sa tuzlanskom Slobodom (1:0), saopštio je danas za banjalučki portal Mondo potpredsjednik kluba iz Platonove ulice Vico Zeljković.

– Sa trenerom nema nikakvih problema, mi ćemo prema klupskom pravilniku koji predviđa ove situacije naknadno odrediti novčanu kaznu i on je sa tim saglasan. Pričali smo o tome pet minuta, on je rekao svoj stav o svemu i mi se okrećemo bitnijoj stvari, a to je nastavak prvenstva i opstanak u ligi. Vidimo da se Čelik diže, dobro su se organizovali na svim nivoima, dok je Sloboda iz Tuzle ozbiljan klub koji dogodine slavi 100 godina postojanja. Želimo da budemo oprezni i na vrijeme izvažemo sve situacije. Napravili smo detaljne planove i A, B i C varijante za slučaj da nam ne krene po planu, odnosno da nam bude ugrožen opstanak – saopštio je Zeljković, ne precizirajući o kakvim se varijantama radi.

Komentarisao je Zeljković za navedeni portal i položaj kluba u okviru PFS Banjaluka, ali i FS RS i N/FS BiH.

– U suštini je poznato da mi nemamo svoje ljude u FS BiH da nas “zaštite” i sada želimo da se bavimo Područnim savezom Banjaluka, da tamo dođemo do vlasti, kako bismo odatle delegirali ljude u FS RS i dalje u Sarajevo. To su jedini mehanizmi kojima možemo osigurati bolji tretman, neku zaštitu, koju bi klub kao Borac trebalo da ima. Kada ovo govorim i pominjem “zaštitu” ne mislim na to da nama neko treba da pomaže ili da za nas sudi. Samo želimo respekt kao klub kakav jesmo, jer nije isto Borac, GOŠK ili Kakanj, uz dužno poštovanje. Sve je do ljudi, trener je zato bio ljut i rekao sve u afektu, ali mi nemamo uticaj na delegiranje i zato često budemo na margini, kao pušteni sa lanca. Područni savez sada “drži” Krupa i mi sa njima nemamo nikakve probleme, ali jednostavno gledamo sebe i već smo počeli kontakte sa klubovima koji su članovi PFS Banjaluka – istakao je Zeljković, saopštivši na kraju razgovora za Mondo svoju računicu koja bi Borcu trebalo da donese opstanak u bh. fudbalskoj eliti.

– Ako izgubimo u Zenici razlika će biti četiri boda. Ako se gleda dugoročnije, mi pobjedama kod kuće protiv Mladosti, koja nema imperativa, i u gostima kod Viteza, koji je već ispao, osiguravamo opstanak – zaključio je Zeljković.

(borac-sport, foto: borac-sport)


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15