XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje Mladost u prvoj polufinalnoj utakmici Kup-a Srbije

Prvu utakmicu polufinala Kup-a Srbije, šabačka Mačva odigraće sutra na svom terenu sa ekipom Mladosti iz Lučana. Susret počinje u 16 časova, a direktan prenos je obezbeđen na Televiziji Arena sport.

Na redovnoj konferenciji FK Mačva pred sutrašnju Kup utakmicu, šef stručnog štaba Dragan Aničić kaže da je ovo istorijska utakmica za Mačvu jer polufinale Kup-a, crveno-crni nisu igrali poslednjih 30 godina.

„Od igrača koje ja treniram mislim da su samo Arsenijević i Filipović igrali u ovakvim utakmicama. Nemamo mnogo iskustva, ali zato imamo veliku želju i volju, jer nismo došli do polufinala samo da bi učestvovali i da bi se o tome pričalo i pisalo. Potrudićemo se da damo sve od sebe da i u ovom polufinalu protiv ekipe Mladosti koja je odlična ekipa i nije slučajno ovde gde jeste, pokažemo sve što nas je krasilo do sada. Ne mogu da obećam prolazak ali mogu veliku borbu u obe utakmice koje nas očekuju. Vrlo je bitno biti pametan, jer su dve utakmice u pitanju, a najvažnije jeste da ne postoji strah. Treba iskoristiti šansu koja se pruža, jer ko zna kada će se ponoviti sledeći put. Ekipa Mladosti je iselektirana, mnogo iskusnih superligaških igrača i imali smo priliku svi da vidimo i pre dve nedelje u Šapcu da je sa njima bila velika borba. Najveća opasnost preti od veznih igrača Pavlovića i Tumbasevića, zatim tu je Radivojević u špicu, Milošević i po meni najperspektivniji golman u Srbiji Rosić. Zahvalio bih se publici koja je još jednom pokazala da je prava u utakmici protiv Borca, podržalo nas je više od hiljadu ljudi u vreme kada se odigravao derbi, a i pored direktnog prenosa mnogi su odlučili da ipak dođu na stadion Mačve i podrže naše momke. Sada ih pozivam da dođu u još većem broju jer igramo polufinale. Uz njihovu pravu podršku možemo ostvariti dobar rezultat“ istakao je Aničić.

Prvotimac Ivan Obrovac kaže da su u prethodnim susretima dobro upoznali ekipu Mladosti i nada se pozitivnom rezultatu.

„Sutra nas očekuje prvo poluvreme polufinalnog susreta jer se igraju dve utakmice, nadam se da ćemo odigrati pametno, disciplinovano i organizovano kao i prethodnu utakmicu sa Borcem iz Čačka. Pozvao bih navijače da nas podrže sa tribina jer ova utakmica je važna i nama kao klubu i navijačima kao građanima.

Strelac pobedonosnog gola u prvoj plejaut utakmici sa ekipom Borca, Nikola Milinković sa optimizmom gleda na sutrašnji meč koji za klub i grad Šabac ima veliki značaj.

„Ovo je sigurno najvažnija utakmica u karijeri svih nas, tako da verujem da ćemo sutra svi dati svoj maksimum. Možda nećemo rešiti sve u prvoj utakmici, ali na nama je da igramo kao da se sve rešava baš u tom susretu. Biće težak meč jer je ekipa Mladosti nezgodan i kvalitetan protivnik, zato i ja želim da ovom prilikom pozovem navijače da budu naša dodatna snaga i da zajedno pokušamo da ostavrimo dobar rezultat“, naveo je Milinković. 

Biletarnice na stadionu Mačve sa radom počinju sutra od 13 sati, a cene ulaznica su nepromenjene: Zapad 500 dinara, Istok 300 i Jug 200 dinara. Kapije stadiona otvaraju se u 14 časova. Druga polufinalna utakmica igra se u Lučanima 09. maja.

pr Ana Acan