XS
SM
MD
LG

Mačva i Mladost remizirale prvu polufinalnu Kup utakmicu

Blizu 2.000 posetilaca na stadionu FK Mačva u Šapcu danas je imalo priliku da uživa u sjajnoj fudbalskoj predstavi. Prva polufinalna utakmica Kup-a Srbije između FK Mačva i FK Mladost Lučani, završena je remijem 1:1 (1:1). Golove su postigli Nikola Milinković u 26. i Stefan Dimić u 35. minutu. Revanš utakmica u Lučanima igra se 09. maja.

Šapčani su dominirali u prvom poluvremenu, brojne šanse dizale su na noge sve gledaoce na tribinama jer su crveno-crni pogađali stativu, prečku, da bi u 26. minutu Nikola Milinković postigao sjajan pogodak sa 25 metara. Međutim, Šapčani nisu dugo bili u vođstvu I nepažnjom odbrane ekipa Mladosti pogotkom Stefana Dimića dolazi do izjednačenja u 35. minutu.

Šef stručnog šataba FK Mačva, Dragan Aničić je na konferenciji za novinare istakao da je remi realan rezultat posmatrajući utakmicu u celini. “Želim prvo da čestitam igračima Mladosti na fer I korektnoj igri, kao I mojim momcima za sve što su pokazali tokom ovih 90 minuta. Mogli ste da vidite dva različita poluvremena, u prvom gde smo mi bili daleko bolji, imali bolje šanse, možda smo mogli da završimo sa dobrim vođstvom ali nismo uspeli u tome. U drugom delu, Mladost je imala bolju igru, imala je dve tri izuzetne šanse I zato mislim da je ovaj rezultat najrealniji I aktivan je za revanš, tako da ostavlja mogućnost I jednoj I drugoj ekipi. Danas ste videli dva gola, ali moglo je da bude I 3:3, tako da smatram da je ova utakmica opravdala polufinale Kup-a”, istakao je Aničić.

I trener ekipe Mladosti iz Lučana, Nenad Milovanović složio se da je nerešen rezultat realan za sve prikazano u današnjem susretu. “Utakmice između Mačve i Mladosti su uvek bile dobre utakmice, ja volim da dođem u Šabac jer je ambijent zaista pravi fudbalski. Zavaljujem se na gostoprimstvu, odlično organizovana utakmica, odlična publika koja što je I normalno navija za svoj klub. Kao što sam rekao u najavi ove utakmice, verujem da će susret u Lučanima rešiti finalistu Kup-a. Ovo su dve veoma slične ekipe koje traže igru, pas po dubini. Mnogo je teško u Šapcu zatvoriti Matića koji igra leđima vrlo izvanredno I vezni igrači mu dođu iza leđa ili ispred lica na te povratne lopte. Mačva je bila bolja prvih pola sata, mada smo I mi imali u prvom poluvremenu dve tri pozicije, ali Mačva I prečku I stativu. Skrenuo sam pažnju igračima da Mačva kući izvanredno ulazi u utakmicu. Mi smo bili malo smušeni, mrtvi, nervozni, ali mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolji jer smo imali konkretnije šanse. Sve u svemu, oni koji su gledali utakmicu mogli su da uživaju, a nama pored klupe je bilo teško I mislim da sam izgubio živce posmatrajući sve, što mi se retko dešava,ali mislim da je remi realan rezultat ove utakmice”, rekao je Milovanović.

Mačva: Filipović (g), Pejović (k), Jovanović, Ristivojević, Tošić, Milinković 7, Obrovac, Gavrić, Gemović (Marković od 68.min), Arsenijević (Božić od 88.min), Matić (Gigić od 90.min).

Mladost: Rosić (g), B. Milošević, I. Milošević (k), Šatara, Pešić,  Pavlović, Tumbasević, Radivojević (Sinđić od 90.min), L. Jovanović (P. Jovanović od 88.min), Odita, Dimić.

Drugu polufinalnu utakmicu Kup-a Srbije šabačka Mačva igra u Lučanima 09. maja, kada će imati priliku za revanš.

pr Ana Acan

photo by Jelena Ilić