XS
SM
MD
LG

Napoli osvojio Torino

Imaćemo dramatičnu završnicu italijanskog fudbalskog šampionata – Napoli je usred Torina pobijedio Juventus sa 1:0 i četiri kola prije kraja došao na bod od branioca titule.

Četa Marucija Sarija je upisala jednu od najznačajnijih pobjeda u sezoni i nada u šampionsko slavlje je značajno porasla.

Gol odluke postigao je defanzivac Kalidu Kulibali u nadoknadi vremena. On je fantastično skočio na centaršut Hosea Kaljehona iz kornera i glavom zatresao mrežu Bufona, za veliku radost gostujućih igrača.

U prvom poluvremenu jedinu šansu vrijednu pomena imao je Marek Hamšik, koji je u 24. minutu iskosa sa lijeve strane šutirao pored stative.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri je previše taktizirao na ovoj utakmici, pa domaći nisu bili previše opasni po gol gostujućeg tima. Igrali su na bod i to im se žestoko obilo o glavu.

Ovako izgleda raspored kandidata za titulu do kraja prvenstvene trke:

Juventus u narednom kolu gostuje Interu, potom dočekuje Bolonju, pa ide na noge Romi i za kraj u Torinu igra sa Veronom.

Napoli, s druge strane, idućeg vikenda gostuje Fiorentini, zatim će dočekati Torino, pa igrati na strani sa Sampdorijom. U posljednjem kolu ugostiće Krotone.

IZVOR CdM

Hamšik i Pjanić