XS
SM
MD
LG

U Šapcu podela bodova - Mačva i Rad bez golova

Treća utakmica play-out faze takmičenja Super lige Srbije, između Mačve i beogradskog Rada u Šapcu, završena je bez golova. Remi je doneo po bod i jednoj i drugoj ekipi koji ipak ima veliki značaj u daljem nastavku završne faze superligaškog takmičenja.

Nakon današnjeg susreta, šabačka Mačva zauzima četvrto mesto na tabeli play-out faze takmičenja sa 21 bodom. Na trećem mestu je Radnik sa 22, na drugom Zemun sa 24, a trenutno prvo mesto zauzima Mladost sa 25 bodova.

Šef struke beogradskog Rada, Zoran Milinković ističe veliki značaj boda za ekipu koja se grčevito bori za opstanak u ligi. „Osvojili smo jedan vrlo važan bod, neka mi kolega i ljudi iz Mačve ne zamere, ali verujem u jednom neravnopravnom meču. Od prvog minuta utakmica je bila prava prvenstvena, ali ne i gruba, a krenulo se sa kriterijumom kartona i tako do kraja, da bismo mi negde u završnici ostali sa devet igrača na terenu.

Moram da kažem da mi se u prvom poluvremenu jako svidela igra dve ekipe raspoložene za dobar fudbal, koje su igrale otvoreno i nadigravale se. Kamo sreće da je više ovakvih utakmica u našem prvenstvu. Iako je naš bodovni saldo ovakav kakav jeste, mi smo došli da igramo da protiv jedne jako dobre ekipe. Mačva ima svoju fizionomiju i nosioce igre. Jeste debitanska sezona uvek teška, ali ja im od srca želim finale Kup-a, praktično su već ostali u eliti, a mi ćemo nastaviti sa našom mukom i golgotom koja je preteška. Ovaj bod je za nas veoma skup jer mi smo u baražu, borimo se grčevito za opstanak. Direktan konkurent nam dolazi praktično u nedelju, a mi ne znamo koji ćemo tim izvesti tada. Ja utakmicu nisam tako video, da je bila za ovoliko kartona i za sve što se dešavalo na kraju“, rekao je Milinković.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“, Dragan Aničić kaže da pad ritma u igri u drugom poluvremenu nije dozvolio bolji rezultat. „Čestitam igračima Rada na fer i korektnoj igri, a čestitam i mojim momcima na onom što su pokazali u prvom poluvremenu. U drugom delu igre smo pali, imamo jedan ritam koji nije uobičajen i normalan za nas, ovo nam je ne znam više ni koja, peta ili šesta utakmica za desetak dana. Sve ove utakmice iznose isti igrači, nije alibi ni opravdanje, jednostavno sami smo se za to izborili i sami moramo i da se nosimo sa tim. U prvom delu igre, mogli ste da vidite, kao što kaže Milinković jednu dobru utakmicu, gde su obe ekipe htele da igraju, mi smo imali nešto više od igre. U drugom poluvremenu je pao ritam, imali smo dva igrača više pred kraj susreta, međutim nije bilo mnogo vremena za neku igru, jer je bilo dosta seckanja i prekida. Da li smo izgubili dva boda ili smo osvojili jedan, u svakom slucaju krajnji bilans je da poslednjih pet utakmica nismo izgubili. Imamo pred nama novu šansu da već u nedelju pokušamo da zborimo pobedu, a onda ćemo imati jednu celu nedelju z rad jer ovo do sada nije dalo mnogo mogućnosti za rad već za odmor između brojnih utakmica. Mi smo još jedan korak bliže opstanku, a u nedelju nadam se da ćemo i definitivno obezbediti opstanak. Ekipi Rada želim opstanak u ovoj ligi, izuzetno ih cenim i poštujem taj klub. Istakao je Aničić. 

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Ristivojević, Lazarević, Arsenijević, Obrovac (Milinković od 67.min), Matić, Adamović (Gemović od 80.min) i Gavrić.

Žuti kartoni: Obrovac 29.min, Tošić 66.min, Pejović 76. i Matić 83.min.

 

 

Rad: Stevanović (g), Volkov, Denić (k), Birmančević, Lutovac, Šipčić, Vico, Bjedov (Ljubinković od 83.min), Ajković (Mladenović od 60.min), Bainović, Perendija.

Žuti kartoni: Vico 50.min Volkov 70. i Stevanović 90.min

Crveni kartoni: Lutovac 77. i Perendija 78.min.

U narednom kolu završne faze superligaškog tamičenja, šabačka Mačva dočekuje Radnik iz Surdulice. Utakmica se igra u Šapcu u 19 časova.

pr Ana Acan

Photo by: Parisfoto


Radnik 2 : 0 Bačka
Mladost 3 : 1 Javor
Zemun 2 : 1 Borac
Mačva 0 : 0 Rad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 33 11 9 13 25
2 Zemun 33 11 8 14 24
3 Radnik 33 11 7 15 22
4 Mačva 33 10 6 17 21
5 Javor 33 8 5 20 17
6 Rad 33 7 5 21 16
7 Bačka 33 8 7 18 16
8 Borac 33 6 5 22 12