XS
SM
MD
LG

Šabačka Mačva među superligašima i naredne sezone

Dva kola pre kraja finalne faze takmičenja Super lige Srbije, šabačka Mačva je obezbedila superligaški status i u narednoj sezoni. U petoj play-out utakmici sa ekipom Mladosti u Lučanima, Šapčani su izborili važan bod, rezultatom 0:0.

Kao novajlije u elitnom rangu takmičenja, svojim navijačima doneli su mnogo razloga za slavlje tokom celog prvenstva, jer su beležili pobede protiv ekipa koje su stabilni i dugogodišnji superligaši, a ova generacija momaka je nakon 30 godina izborila i polufinale nacionalnog Kup-a.

Šef Stručnog štaba FK Mačva, Dragan Aničić ponosan je na postignute rezultate svojih momaka. „Danas smo u Lučane došli da probamo da ostanemo neporaženi, a ako se ukaže šansa i da pobedimo. Osvojili smo bod i ostvarili smo cilj dva kola pred kraj prevenstva. Sada znatno lakše očekuje utakmice koje nam predstoje, kao i Kup utakmicu u sredu. Vezali smo sedmu utakmicu bez poraza. Sve čestitke mojim momcima kako na odnosu i igri na ovoj utakmici, tako i u celom prvenstvu. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa njima“, istakao je Aničić.

Ekipa Mladosti takođe je u narednoj sezoni stabilan superligaš, a pažnja i današnjim domaćinima i gostujućoj Mačvi usmerena je na Kup utakmicu koja se igra u sredu, 09. maja, jer plasman u polufinale nacionalnog Kup takmičenja bio bi istorijski uspeh za oba kluba. Šef struke ekipe Mladosti, Nenad Milovanović kaže da je Kup utakmica koju igraju protiv istog rivala u sredu, uticala na sastav ekipe u današnjem meču. „Izveli smo kombinovani sastav, jer odmaramo igrače za polufinalnu Kup utakmicu koja nas očekuje u sredu. Sa nekim stvarima u današnjoj utakmici sam zadovoljan, jer su se neki igrači nakon povreda vratili, a neke stvari moramo još da poboljšamo. Mi smo okrenuti narednoj utakmici, jer imamo priliku da ostvarimo istorijski uspeh, to je plan, a da li ćemo uspeti videćemo“, rekao je Milovanović.

Mačva: Filipović (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Jevtić, Arsenijević (Gigić od 90. min), Obrovac, Gavrić, Ristivojević, Adamović i Gemović (Jeremić od 72.min). Žuti kartoni: Ristivojević 39.min, Gemović 56.min i Ivić 61.min.

Mladost: Zečević (g), P. Jovanović , Golubović, Sinđić, Trifunović (Badji od 74.min) , S. Jovanović (Pejović od 80.min), Marić (k), Andrić, Kiković, Mihajlović, Milosavljević (Savić od 46.min). Žuti kartoni: Kiković 34.min i Trifunović 70.min.

U sredu, 09. maja, Šapčani ponovo putuju u Lučane kada će sa ekipom Mladosti odmeriti snage u revanš utakmici polufinala Kup-a Srbije. Play-out faza takmičenja nastavlja se 12. maja kada crveno-crni dočekuju ekipu Javor-Matisa iz Ivanjice.

pr Ana Acan


Bačka 4 : 0 Javor
Mladost 0 : 0 Mačva
Radnik 2 : 1 Zemun
Borac 1 : 2 Rad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 35 11 11 13 27
2 Zemun 35 11 9 15 25
3 Mačva 35 11 7 17 25
4 Radnik 35 12 7 16 25
5 Rad 35 9 5 21 22
6 Javor 35 9 5 21 20
7 Bačka 35 9 7 19 19
8 Borac 35 6 5 24 12