XS
SM
MD
LG

Uroš Mijalković poražen od svetskog prvaka Ukrajinca Čobotarua, meč završen nerešeno 2:2!!!

Uroš Mijalković startovao je pobedom na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. Naš šampion je u drugom kolu savladao Niklasa Hoermasna iz Engleske sa 1:0. Englez je u prvom kolu ubedljivo  Šejn Juliana iz Švajcarske sa 7:1. Sledeći protivnik Uroša Mijalkovića je pobednik meča Oto Jamal Engleska koji je sa 2:1 savladao  Mišela Corbalana Danska. Mijalković  je prikazao najbolju borbu do sada i ,,razbio,, Engleza Ota Jamala, (crnca s konjskim repom!!) sa 6:1.  

U trećoj borbi, na korak do završnog dela , Uroš Mijalković   sastao se  sa odličnim Ukrajincem Valerijem Čobotaruom. Ukrajinac je poveo sa 2:0, da bi Mijalković u drugom delu borbe bio bolji i  izjednačio na 2:2. Pravila kažu ,  ko je postigao prvi poen ide dalje. Mada je  sumnjiv bio dosudjeni poen za Ukrajinca, posle pregleda  video snimka, sudije su odlučile da pobedu dodele svetski poznatijem karatsisti iz Ukrajine.   U drugoj borbi , takodje izuzetni borac  Hrvat  Ivan Kvesić priredio je iznenadjene i savladao najboljeg svetskog borca u ovoj kategoriji Turčina  Ugura Aktaša . Kvesić je sa 4:0 pobedio i Ukrajinca Čobotarova tako da je otpala  mogućnost da Uroš Mijalković kroz repasaž nastavi takmičenje.  

   

Šampionat  organizuju   Evropska karate federacija, Karate federacije Srbije u saradnji sa  Pokrajinskom vladom, Ministarstvom omladine i sporta i Grada Novog Sada.

U reprezentaciji Srbije, koja će pored Hrvatske, Francuske i Rumunije, u karateu imati najviše, 16 takmičara, je i naš šampion Uroš Mijalković. U njegovoj klategoriji -84 bila su 33 takmičara iz najjačih  zemalja  u karateu u Ervropi. Borili su se takmičari iz Turske, Španije, Ukrajine, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Crne Gore  itd. U karateu će na tatami u svim kategorijama ukupno izaći 532 takmičara iz 53 zemlje.

Takmičenje reprezentativnih selekcija je sutra. Za vikend borbe za medalje.

Foto Zoran Mijalković