XS
SM
MD
LG

Poraz juniora u Italiji

U prijateljskoj utakmici u Foljano de Repulji, juniorska reprezentacija Srbije u ragbiju izgubila je od domaćina Italije sa 36:20 (20:8). Utakmica se igrala u sklopu priprema obeju reprezentacija zua Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina starosti čiji će Srbija biti domaćin u Beogradu ovog leta.

Kapiten Srbije Vladimir Milutinović

Rezultatski utakmica je bila mnogo važnija za mlade italijanske ragbiste kojima je to poslednja provera pred kvalifikacionu utakmicu za pomenuto EP protiv Ukrajine 19. maja. Pobednik duela koji se narednog vikenda takođe igra na istom terenu u Foljano de Repulji zauzeće poslednje mesto na turniru koji se igra u srpskoj prestonici od 5. do 11. avgusta.

Bez obzira na poraz, srpski juniori nije razočarala na stadionu Foljano, pogotovu jer su igrali bez nekoliko bitnih igrača, a takođe ova ekipa je sastavljena isključivo od igrača iz domaćih klubova. Takođe, nekoliko sumnjivih sudijskih odluka, direktno je uticalo na krajnji rezultat sa kojim u Ragbi 13 federaciji nisu nezadovoljni i pripreme za EP za sada idu po planu.