XS
SM
MD
LG

Trojica Nišlija na Krstajićevom spisku za Mundijal
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak od 27 imena igrača koji će početi pripreme za Mundijal, a na njemu su i rođene Nišlije Aleksandar Jovanović, Nemanja Radonjić i Andrija Živković. Golman Arhusa Aleksandar Jovanović ističe da mu mnogo znači ovaj poziv.
Aleksandar Jovanović kaže da će dati maksimum kako bi na spisku ostao; foto: arhiva JV/Vanja Keser

U ponedeljak, 28. maja na pripremama nacionalne selekcije, koja će ovog leta igrati na Svetskom prvenstvu, pojaviće se i trojica fudbalera rođena u Nišu, ali koji trenutno igraju van svog rodnog grada.

Sigurno da sam se nadao pozivu, posle odlične sezone koje imam sa Arhusom. Bio sam i deo reprezentacije u svih 10 kvalifikacionih utakmica. Znači mi puno što sam na spisku i daću svoj maksimum kako bih na njemu ostao i posle priprema u Austriji - rekao je Aleksandar Jovanović, igrač Arhusa.

Na spisku su golmani Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus) i Marko Dmitrović (Eibar), zatim igrači odbrane Alekandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Viljareal), Milan Rodić (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Zenit), Uroš Spajić (Anderleht), Miloš Veljković (Verder), Duško Tošić (Gvangžu R&F), Matija Nastasić (Šalke) i Nikola Milenković (Fjorentina), igrači sredine terena Nemanja Matić (Mančester Junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Marko Grujić (Liverpul, Kardif), Nemanja Maksimović (Valensija), Dušan Tadić (Sautempton), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Filip Kostić (Hamburg), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Lacio) i Adem Lajić (Torino) i napadači Aleksandar Mitrović (Njukasl, Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK) i Luka Jović (Ajntraht).

Konačan spisak od 23 putnika za Rusiju biće saopšten do 4. juna, do kada je rok koji je dala Svetska fudbalska federacija.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi E, a prvi meč će igrati protiv Kostarike 17. juna. Sledi duel sa Švajcarskom 22. juna, a sa Brazilom će se sastati 27. juna u Moskvi.