XS
SM
MD
LG

NRL trener Ekonomidis preuzima Zvezdu

Bivši trener godine u NRL, Fil Ekonomidis, novi je trener ragbista Crvene zvezde, potvrđeno je u aktulnom šampion Srbije u ragbiju 13. Australijski stručnjak naslediće svoh sunarodnika Treva Smita koji je zbog zdravstvenih problema morao da napusti crveno-bele posle šes meseci rada.

Fil Ekonomidis

Ekonomidis trenutno vodi Vorvik Kaubojse u Tuvumba Ragbi Ligi u Australiji, a najviše će ostati upamćen iz vremena dok je trenirao Gold Koust Čardžerse u tadašnjoj ARL, odnosno sadašnjem NRL. Sa Gold Koustom je 1997. godine uspeo da se plasira u plej-of najjače ragbi lige sveta i taj uspeh doneo mu je zvanje trenera sezone.

Kasnije tokom karijere predvodio je klubove širom Australije, ali i radio kao stručni konsultant na lokalnim televizijama. Predviđeno je da Zvezdu preuzme krajem leta, pošto se završe njegove obaveze u klubu iz Kvinslenda.

Monte Gadis (Crvena zvezda)

- Radujemo se dolasku takvog jakog lidera i iskustvu koje će nam Fil doneti – potvrdio je vest australijskim medijima Kolin Klejveg glavni finansijer Crvene zvezde kome su u pregovorima oko dolaska Ekonomidisa pomogli veliki prijateljski srpskog ragbija, takođe Australijanci, Luk Srama i Troj Perkins.

Bivši NRL trener naslediće klub u odličnoj poziciji da osvoji sva tri trofeja, pošto u dosadašnjem toku sezone, Zvezda pod vođstvom Treva Smita nije doživela ni jedan poraz u prvenstvu Srbije, Balkan Super Ligi i nacionalnom Kupu. Pored odbrane titule u domaćem šampionatu, primat je osvojiti prvi put regionalnu ligu, gde je prošle sezone glavni protivnik bio – Partizan.

Partizan - Aris

Prošlog vikenda, večiti rival je ubedljivom pobedom na svom terenu u Jajincima protiv Arisa iz Atine 60:10 (34:10) takođe osigurao plasman u plej-of. Zavisno od drugih rezultata, potencijalno najveći rivali bi mogli da se susretnu već u polufinalu plej-ofa.

Dorćol - Crveni Kenguri

Zvezda ovog vikenda pauzira, dok Partizan u nedelju 27. maja (16.00) takođe na stadionu FK Heroj Polet dočekuje Dorćol u odloženoj utakmici 1. kola Super Lige Srbije. Dorćolci u meč ulaze posle osiguranog plasmana prošlog vikenda u polufinale Kupa ubedljivom pobedom protiv drugo tima Zvezde, Crvenih Kengura 72:0 (28:0).

Za vikend se igra jedna utakmica Balkan Super Lige, Radnički iz Niša u subotu 26. maja (13.00) gostuje Atika Rajnosima u Atini.