XS
SM
MD
LG

Ugledaju se na prvotimke: Istorijski uspeh, ŽORK Jagodina 2 na petom mestu Prve rukometne lige “Istok”

Obraovale su nas prvotimke Jagodine pre petnaestak dana tako što su osvojile titulu šampiona države. Ovog puta nisu nam ostale dužne ni mlade rukometašice Jagodine pa mogu slobodno da se pohvale istorijskim uspehom i petom mestu u Prvoj ligi “Istok”. Ništa od toga ne bi bilo da rad nisu podržali predsednik kluba Aleksandar Miladinović, trener Marko Marković i pomoćni trener Davor Jocić. Devojčice ŽORK Jagodine 2 su pre svega mlade i tek treba da igraju, niko nije očekivao ovakav uspeh, lopta je ipak okrugla i postignuto je sjajno peto mesto!

Prvo kolo odigrano je u Vranju koje se takmičilo sa Jagodinom prošle godine u Drugoj ligi “Morava” gde je Jagodina opravdano uzela ulogu favorita i u Vranju savladala ekipu Vranja rezultatom 16:13. Teško gostovanje Jagodinke su imale u drugom kolu gde su u Nišu gostovale mlađoj ekipi Naise i izgubile rezultatom 30:26, trener Marko Marković nije dozvolio devojkama da nestane motivacija jer se dočekuje sjajna ekipa sledećeg kola, ekipa Topličanina koja je bila sjajna u sportskoj hali “JASSA” rezultatom 29:24. Četvrtko kolo su Jagodinke bile slobodne, treniralo se dosta ali došao je još jedan poraz od iskusne ekipe iz Lebana koje je na gostujućem terenu savladalo mlade Jagodinke rezultatom 28:17. Šesto i sedmo kolo ŽORK-ice su izgubile od ekipa iz Žitorađe i Leskovca rezultatom 44:21 i 22:21 gde za 7 kola beleže samo 2 boda. Beleže 4 sjajna kola gde padaju ekipe Radnički Svilajnac 28:23, Rtanj 20:15, Đerdap 34:26 i na otvaranju druge polusezone opet pobeda nad ekipom Vranja rezultatom 29:16. Ponovo se gubi od Naise, Topličanina, Radana i Žitorađe dok se u Jagodini dešava podela bodova sa ekipom Dubočice. u 19. kolu sledi revanširanje ekipi Vlasotinca a u 20. kolu Radnički u Svilajncu pobeđuje Jagodinke usled nedostatka prvotimki Nađe i Jelene Bogdanović koje su morale da odu u Aranđelovac i podignu pehar sa prvim timom. Poslednja dva kola vrlo lagan zalogaj za sjajne Jagodinke te su pobeđeni Rtanj 32:23 i Đerdap 26:22 gde Jagodina obezbeđuje sjajno peto mesto i nastaje slavlje! U rang niže odlazi ekipa Vlasotinca koja je ove sezone ubeležila samo jednu pobedu i jedan nerešen ishod. U rang više odlazi ili Topličanin ili Žitorađa gde se čeka odluka.

FOTO: ŽORK JAGODINA

Tamara Marković o polusezoni: Pre svega želim da pohvalim i da se zahvalim svim svojim saigračicama na odličnoj drugoj polusezoni. S obzirom da smo među najmlađim ekipama PRL istok pokazali smo veliku želju i borbu na svim utakmicama. Mnogo utakmica smo igrali sa nepotpunim sastavom što zbog bolesti, povreda, obaveza u školi, ali se i dalje borili i davali sve od sebe. Starije saigračice su nam mnogo pomogle na svim utakmicama. Kada smo padale ili kada nismo imale ideju one su nas podizale i davale vetar u leđa. Sledeće godine igramo bez njih i mislim da ćemo zbog stečenog iskustva biti konkurencija mnogim ekipama.

Milica Nikolić, kapiten o polusezoni: Veliko iskustvo za nać tim, najmlađa smo ekipa i mislim da je ovo veliki uspeh. Nije lako igrati protiv starijih i iskusnijih igračica. Počele smo da igramo kao tim i tako postigle dobre rezultate i zaređale pobede. Nadamo se još boljoj sezoni i boljim rezultatima.

Mina Milosavljević o polusezoni: Ova polusezona je bila bolja od prve jer smo se više borile i igrale timski. Pokazale smo da, iako smo najmlađe, možemo da budemo na zavidnom mestu na tabeli. Na svakoj utakmici dale smo svoj maksimum i imale smo veliku želju za pobedom.

Anastasija Janković o utakmici: Ova utakmica je bila jako važna za naš tim, poslednja utakmica u sezoni, koja odlučuje našu poziciju na tabeli. Sam početak je bio neizvestan, kao i celo prvo poluvreme. Pravile samo dosta grešaka, ali smo uspele da odrzimo rezutat. Drugo poluvreme smo započele sa jakom odranom, pomagale smo jedna drugoj, bodrile se međusobno. Svaka od nas je dala svoj maksimum i to je najviše doprinelo našoj pobedi. Borile smo se, igrale jedna za drugu i zasluženo osvojile 5. mesto na tabeli.

Petra Stojanović o utakmici: Iz Jagodine smo krenule sa velikom željom da osvojimo ta 2 boda koji su nam obezbeđivali 5. mesto. Povele smo 2:0 a onda su nas one stigle. Usledilo je smenjivanje u vođstvu, mi smo krenule sa jačom i boljom igrom u odbrani što je dovelo do toga da poluvreme završimo sa prednošću od 1 gola. U drugom poluvremenu smo krenule jos jače i držale taj ritam do kraja utakmice i pobedile 26:22. Svojom igrom i nisam bas zadovoljna jer znam da mogu bolje, imala sam nekoliko promašaja i loše dodatih lopti. Na terenu se videlo da smo bile složne i igrale kao tim.

Marko Marković – Trener ekipe: Prva liga istok dosta ujednačena kao što smo i očekivali. Odigrali smo veliki broj kvalitetnih utakmica što nam je bio osnovni cilj i stekli zavidno iskustvo za dalji napredak. Prilog u tome je da smo veliki broj utakmica odigrali bez naših prvotimki. Zadatak nas trenera je da napravimo igrače koje će u buducnosti igrati za našu prvu ekipu. I pored svega toga mi smo završili na odličnom petom mestu što je najbolji rezultat naše druge ekipe ikada. Čestitam svojim igracicama na borbenosti i želji za napredovanjem, na pokazanom karakteru kada smo stizali veliki minus odnosno ne dozvoljavali da nas stignu u klackalici. Treba još reći da imamo 8 reprezentativki centralne Srbije i 2 reprezentativke Srbije. Mislim da smo na pravom putu. Zahvaljujem se upravi kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Miladinovićem i direktorkom Majom Đorđevic na podršci kao i roditeljima. Hvala i našoj vernoj publici. Vidimo se sledeće sezone!


Naisa 2 42 : 23 Vranje
Đerdap 22 : 26 Jagodina 2
Rtanj 17 : 29 Topličanin
Vlasotince 22 : 26 Radan
Dubočica 26 : 40 Žitorađa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Žitorađa 20 18 1 1 37
2 Topličanin 19 17 2 0 36
3 Naisa 2 19 14 0 5 28
4 Radan 19 14 0 5 28
5 Jagodina 2 20 8 1 11 17
6 Radnički 20 7 1 12 15
7 Đerdap 20 7 1 12 15
8 Dubočica 20 7 1 12 15
9 Rtanj 20 5 2 13 12
10 Vranje 20 5 0 15 10
11 Vlasotince 19 1 1 17 3