XS
SM
MD
LG

Radnički slavio u Atini, čeka rasplet za plasman u polufinale BSL

Ragbisti Radničkog iz Niša plasirali su se u plej-of Balkan Super Lige pošto su u Atini savladali Atika Rajnose sa 32:20. Ovim trijumfom Nišlije su osigurale prvo mesto u Grupi C i sada čekaju dalji rasplet da vide sa koje pozicije će u doigravanje regionalnog šampionata.

Atika - Radnički Niš

Trenutno maksimalan učinak i gotovo izvestan direktan plasman u polufinale plej-ofa imaju prošlogodišnji finalisti, Partizan i Crvena zvezda. Za sada je Radnički treći, ali će krajnja pozicija zavisti od rezultata meleva turskog šampiona Kadikoj Bulsa, odnosno Dorćola.

Samo tri najbolje plasirane ekipe idu direktno u polufinale, dok će preostali pobednici grupa igrati četvrtfinalni duel u septembru. Dorćolci su tu u najboljoj situaciji pošto imaju ubedjivu poen razliku za sada i igraju protiv Južne Regije iz Bara svoju preostalu utakmkcu u grupi.

Dorćol - Partizan

Taj duel bivšeg srpskog šampiona očekuje za dve nedelje, ali za sada se ne činni da je tim Dalibora Vukanovića u dobroj formi, pošto je u odloženoj utakmici 1. kola Super Lige Srbije ubedljivo poražen od aktuelnog prvaka Balkan Super Lige, Partizana – 60:20.

Duel na FK Heroj Polet Jajinci bio je samo uvertira za meč istih ekipa koji se narednog vikenda očekuje u polufinalu Kupa Srbije. Zbog toga su oba tima igrala sa podmlađenim sastavima, čuvajući glavne adute za bitniju utakmicu u završnici takmičenja za drugi trofej u ovoj sezoni.