XS
SM
MD
LG

Koračanje "plavih" kroz drugu superligašku sezonu

Bačkopalančani vole fudbal, vole svoju Bačku što je pokazala poseta ove sezone na stadionu Slavko Maletin Vava kao i praćenje ekipe „plavih“ na gostovanjima od strane vernih navijača kojim ovim putem želimo još jednom da se najiskrenije zahvalimo i da svima njima poručimo da nam je čast i zadovoljstvo što su uz naš klub i naše igrače bili tokom čitave sezone koja nije bila ni malo laka, ali smo svi zajedno uspeli da ostavrimo zajednički cilj a to je opstanaku Superligaškom društvu i čekiranje karte za novu (treću) Superligašku sezonu.


Foto: Stojan Maleš

Sumirajući rezultate i igre našeg tima, naše ekipe moramo da budemo realni i kažemo da je najveći teret pao na našu ekipu koja u svojim redovima ima dosta mladih i perspektivnih igrača pojačanih sa nekolicinom iskusnijih prvotimaca i kad se sve pogleda sad iz ove perspektive moramo da budemo zadovoljni što smo uspeli da sačuvamo status Superligaša.

Počeli smo jula prošle godine sa pet uzastopnih poraza što nas je odmah svrstavalo u grupu ekipa koje se bore za opstanak, gde smo morali da se zahvalimo treneru Draganu Ivanoviću na saradnji, a na njegovo mesto postavimo Zvezdana Miloševića koji je uneo dosta pozetivne energije u ekipu, a samim tim popravila se radna atmosfera i disciplina u ekipi, podigla se atmosfera u svlačionici i celom klubu što je uslovilo to da se krene sa skupljanjem bodova gde je Bačka, možemo slobodno reći u jednom delu jesenje polusezone bila hit takmičenja u Super ligi.

Pobeđena je jedna Vojvodina, osvojio se bod protiv šampiona, ekipe Crvene zvezde, Bačka je igrala dopadljiv, lep za oko i moderan fudbal.

Bačka je jesenji deo sezone završila na 13. mestu sa 21 osvojenim bodom. Na red je došla zimska pauza i rekonstrukcija igračkog kadra. Bačka je u prolećni deo prvenstva ušla sa znatno izmenjenom ekipom u odnosu na jesenju sezonu. Šansu da se dokažu kroz Superligaško takmičenje dobili su neki novi mladi i perspektivni igrači. Znali smo da se selektiranje i pravljenje tima, a ujedno i takmičarski tempo koji zahteva Super liga nemogu spojiti u jedno, te smo očekivali da će biti i osilacija u igri i krize rezultata jer to je sve normalno kad imate nov tim koji treba da se uigra i ustali u jedan sistem. Toga smo svi bili svesni.

Međutim, nismo očekivali veliku krizu rezultata da ekipa koja je ušla u PLAY – OUT fazu doigravanja za opstanak u eliti zabeleži šest poraza za redom, stoga smo povukli radikalan potez i zahvalili se na saradnji treneru Zvezdanu Miloševiću i na njegovo mesto postavili Dejana Čelara koji je do imenovanja u šefa stručnog štaba bio prvi saradnik Miloševića što je bila šok terapija i na našu sreću koja je delovala pozitivno na naš tim, ekipu i ceo klub, te smo u poslednjim minutima Super lige ipak uspeli da obezbedimo opstanak u našem najelitnijem rangu i našim navijačima podarimo i treću Superligačku sezonu na Vavi.

Uspeli smo, svesni smo da možda naši verni navijači i simpatizeri kluba očekuju više, ali mi u klubu imamo svoju politiku gde smatramo da je Bačka idealna sredina za razvoj mladih i perspektivnih, ali još neafirmisanih igrača kojim pružamo šansu da kroz rad i igru u našem klubu skrenu pažnju na sebe gde će im naš klub biti odskočna daska za dalju, nadamo se uspešnu karijeru.

Drago nam je da smo omogućili gradu Bačkoj Planci da se treću godinu za redom nađe na Superligaškoj mapi Srbije jer smatramo da Bačka Palanka kao mesto zaslužuje da ima Superligaša a Bačkopalančani da uživo prate Superligaški fudbal na Vavi.

U treću Superligašku sezonu ulazimo još jači, još stabilniji na svim nivoima i nadamo se da ćemo već od kraja jula meseca svi zajedno krenuti ka novim pobedama i daljim uspesima.


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15