XS
SM
MD
LG

Lalatović se izvinio navijačima Radničkog, a nekada prštale psovke
Novi trener Radničkog Nenad Lalatović u višegodišnjem je ratu sa navijačim niškog kluba. Koji god tim je vodio zvižducima i psovkama je dočekan na “Čairu”, a nakon postavljanja na mesto šefa struke upravo ovog kluba, on se izvinio navijačima.

Izvinjava se, samo ne zna zbog čega; foto: JV/M.J.

Lalatović kaže da ne zna da je ikada vređao nekoga, da su više “oni njega ponižavali, omalovažavali, vređali decu”, ali da je on preko svega toga prešao i nije tražio da mu se iko izvini. Ipak, navijačima se izvinjava i nada se da će izvinjenje prihvatiti.

Ako sam nekada ikada uvredio jednog navijača Radničkog iz Niša, iako ja to u ovom trenutku ne znam, ja se apsolutno njima izvinjavam svima. Ja nisam čovek koji vređa. Ja ne bih došao ovde da mislim da sam uvredio nekog iz Radničkog iz Niša, da sam uvredio njihovu porodicu, da sam opsovao, ja se ne bih pojavio ovde, moj ponos mi ne bi to dozvolio - rekao je Lalatović.

Psovke jesu dočekivale Lalatovića svakog puta kada se pojavio na “Čairu”, dok je on skidanjem kačketa pozdravljao navijače. Zato kaže da sada ne zna kakva ga situacija na "Čairu" očekuje kada je reč o navijačima, ali Lalatović zaključuje da će vremenom zaslužiti njihovu podršku.

I kad sam dolazio u Vojvodinu isto je bilo šta će biti, kako će biti, pa posle kad me upoznaju i kad vide kakav sam trener posle mi je ceo stadion skandirao "Lale majstore vodi nas do titule". Ja ne očekujem da će to biti ovde, niti to tražim, neka navijači sami ocene kakav ću odnos imati prema igračima, prema njima, prema klubu i neka na osnovu toga donesu odluku - rekao je Lalatović.

Prisetio se i svađe sa “nekim gospodinom” na “Čairu”

Jednom je jedan gospodin ušao i došlo je do verbalnog duela. Vređao je moju majku, ja majku nemam i može da bude ko god hoće, ja mu to neću dozvoliti. Ne mogu ja sada da dopustim da ti psuješ moju mrtvu majku, a ja da ćutim. Onda smo ja i on ušli u verbalni duel i on je bio, koliko se ja sećam, neko zvanično lice, da li iz Grada ili iz politike, ja se ne sećam tačno - rekao je Lalatović.

Iako nije precizirao sa kim je ušao u “verbalni duel”, verovatno je reč o sadašnjem gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću. Pre dve i po godine, kada je Lalatović na “Čair” došao kao trener Borca iz Čačka, njih dvojica su se “zakačila” pre konferenciju za medije, a psovke koje su se čule obišle su čitavu Srbiju.

Podsetimo, Nenad Lalatović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Radničkim, koji će predvoditi i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Strateg je uvek bio u “zategnutim” odnosima sa niškim klubom, a čak i ove sezone dva puta je izjavio da “Zvezda, Partizan i Radnički sigurno idu u Evropu”, što su u niškom klubu ocenili kao igre van terena mladog stratega.

 

 

"Rasprava" na "Čairu"


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28