XS
SM
MD
LG

Holanđanke od 0:2 do 3:2 protiv Srbije

Odbojkašice Holandije savladale se selekciju Srbije u Roterdamu sa 3:2 (15:25, 19:25, 27:25, 25:17, 20:18) u trećem meču četvrtog vikenda Lige nacija.

Foto: volleyball.world

Kako su odigrale zadnji set protiv Dominikanki, tako su odigrale i prvi protiv Holandije. Potpuna dominacija srpskih odbojkašica protiv domaće ekipe, pitanje pobjednika seta nije dolazilo u pitanje, a rezultat je na kraju bio 25:15. U narednom dijelu igre brzo je Srbija stvorila veliku prednost, kasnije u prišle Holanđanke na -3. Ipak više od toga nisu mogle i evropske šampionke osvajaju i drugi set (25:19). Treći set je bio najizjednačeniji, ali i pored toga tim Zorana Terzića na drugi tehnički tajm-aut odlazi sa +4 (16:12). Ipak Holandija pravi preokret i vodi sa 19:17, ali Milena Rašić donosi svojoj ekipi meč loptu. Nisu iskoristile tu, a ni naredne dvije, da bi domaći tim je iskoristio drugu i osvojio set sa 29:27.

Četvrti set Srbija otvara sa +2, no Holanđanke vode na prvom tehničkom tajm-autu sa 8:6. Kasnije su stigle do 14:8, srpske odbojkašice su imale napad za -3, ali ga nisu iskoristile i protivnice su stigle do izjednačenja u setovima (25:17).Na početku taj-brejka igralo se poen za poen, a domaći tim je prvi ima dva poena prednosti. Sjajan prijem donio im je +4, no Tijana Bošković i ekipa stiže do izjednačenja, a zatim Holandija ima dvije meč lopte. Ne koriste nijednu, a onda Srbija propušta svoju, da bi domaćin iskoristio petu meč loptu i slavio sa 20:18. 

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 35 poena, Rašić je imala 19, Stevanović 11, a na drugoj strani Belien 17, Balkstein-Grothues 14, Plak 12. Srbija sada ima skor od devet pobjeda i tri poraza i nalazi se veoma blizu plasmana na završni turnir Lige nacija. Naredni turnir olimpijske vicešampionke igraju u Argentini sa domaćinom, Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama.