XS
SM
MD
LG
09.06.2018 Administrator

SBB Vukovi za novu titulu

Kup takmičenje SK Centralnoevropske lige američkog fudbala (SK CEFL) dostići će kulminaciju u nedelju, 10. juna, utakmicom finala. Beogradski SBB Vukovi ugostiće ekipu Gdinja Sihoksa na stadionu BASK-a, a meč počinje u 17 sati.

Foto: vukovi.org

SK CEFL Kup je ove sezone transformisan u nokaut takmičenje sa članovima visokog ranga. Zbog velike distance između klubova, kup sistem bio je dobrodošla novost. Jedan od stubova SK CEFL organizacije, Beograd SBB Vukovi i šampioni Mađarske, Budimpešta Kaubelsi, poznata su imena. U polufinalu kupa, pridružila su im se dva tima iz evropskog vrha, vicešampioni Poljske, Gdinja Sihoksi i Turske, Sakarija Tatankalari. Fanovi SK CEFL na taj način stekli su mogućnost da upoznaju i ova dva tima, sa kojima se susreću prvi put.

U polufinalnoj utakmici, SBB Vukovi su dočekali Sakarija Tatankalari. Turski tim je poentirao u svakoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno. Furioznim tempom, SBB Vukovi su dominirali nad protivnikom. Američki kvoterbek Beograđana, Kari Verčer, poentirao je čak 6 puta, i to 4 puta pasom i 2 puta trčanjem. Njegov saigrač, Nikola Simović, odigrao je utakmicu karijere uhvativši 4 lopte za tačdaun.

U drugoj utakmici polufinala, Sihoksi su ugostili Kaubelse, a timovi su se smenjivali u vođstvu. Na kraju, Poljaci su postigli tačdaun više, što ih je i dovelo u Beograd na finale. Sve njihove poene na utakmici postigla su samo trojica igrača. Vođa napada, Džozef Bredli, dva puta je poentirao preko Pavela Henica, dok je Jana Domagala doprineo sa svoja dva istrčana tačdauna.

Počeci SK CEFL Kupa sežu pet godina unazad, ali je pravi zamah takmičenje dobilo prošle godine. Tada je sedam timova igralo u dve konferencije po kombinovanom sistemu. Takmičenje je imalo razvojni karakter i bilo je rezervisano za timove iz regiona zapadnog Balkana.

U trinaest sezona postojanja SK Centralnoevropske lige američkog fudbala, SBB Vukovi su neprikosnoveni sa 6 titula u ligaškom takmičenju. Beograđanima je ovo prva sezona učestvovanja u SK CEFL Kupu.


Blue Dragons Beograd 47 : 8 Golden Bears Bor
Sirmium Legionaries SM 0 : 44 Indians Inđija
Black Hornets 44 : 58 Vukovi Beograd
Mammoths Kikinda 0 : 55 Wild Boars Kragujevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Wild Boars Kragujevac 7 7 0 1.000
2 Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 Indians Inđija 7 5 2 0.714
4 Black Hornets 7 4 3 0.571
5 Blue Dragons Beograd 7 3 4 0.429
6 Mammoths Kikinda 7 1 6 0.143
7 Golden Bears Bor 7 1 6 0.143
8 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143