XS
SM
MD
LG

Francuska - Peru

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedom nad Peruom od 1:0 obezbedila je plasman u drugi krug Svetskog prvenstva u Rusiji, dok su Peruanci ostali bez šanse za prolaz dalje. 

Foto: fifa.com

 

Nakon remija Danske i Australije, drugi meč drugog kola Grupe C igraju Francuska i Peru. Francuzi bi eventualnom pobedom obezbedili prolaz dalje, dok Peru želi doći do prvih bodova. Meč u Jekaterinburgu sudi Muhamed Alhamadi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ovi igrači će početi meč:

Francuska (4-2-3-1): Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez - Kante, Pogba - Mbape, Grizman, Matuidi - Žiru.

Peru (4-2-3-1): Galjese – Advinkula, Ramos, Rodrigez, Trauko – Akino, Jotun – Kariljo, Kueva, Flores - Gerero.

Peru je prvi počeo sa napadima, ali je start meča bio klasično ispitivanje snaga. Grizman je imao odličnu šansu, no nije pogodio okvir gola. Isto je prošao i šut Varana posle kornera. Odmah zatim Žiru je spustio loptu za Grizmana, no njegov udarac brani Galese. Tim iz Južne Amerike preuzeo je incijativu i nisu uspevali da stvore šansu za gol. Gerero dolazi do sjajne prilike, ali je Loris bio na mestu. Kasnije je golman Perua odbranio Mbapeov šut petom.

GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!! Par sekundi kasnije Kilijan Mbape postiže svoj prvi gol na Svetskim prvenstvima. 

 

Hernandez je imao najveću šansu do kraja poluvremena, a na semaforu je i dalje pisalo 1:0. Santamarija i Farfan su zamenili Rodrigeza i Jotuna, a najveću priliku na početku drugog poluvremena imao je Akino, kada je pogodio stativu. Kariljo je u 60.minutu imao novu šansu, ali sada šut ide preko gola. Francuzi su i pored toga kontrolisali igru i držali loptu na protivničkoj polovini. Dembele je zamenio strelca jedinog gola, Mbapea, a Fekir Grizmana. Ubrzo nakon ulaska u igru Dembele šalje loptu van gola. Gererov slobodnjak lagano brani Loris. Na kraju je Nzonzi zamenio Pogbu.