XS
SM
MD
LG

Donald Mičel izigrao prijatelje i odbio Alaniju i Ankaraguču

U prošloj sezoni kapiten Crvene zvezde Donald Mičel bio je na meti ruske Alanije iz Vladikavkaza, odnosno turskih klubova Ankaragučua i Erzurmspora, ali je Holanđanin odbio primamljive ponude po kojima bi, na godišnjem nivou zarađivao 800.000 evra, što je tri puta više nego u nekadašnjem evropskom i svjetskom prvaku, jer je u Beogradu dobijao 250.000 evra godišnje. Iako nije blistao u crveno-bijelom dresu trebalo je da potpiše ugovor godinu plus godinu.
Cijeli posao vodio je menadžer Željko Dekić, koji je išao na pregovore u Tursku i doveo predstavnike Alanije u Beograd, ali Donald je ispao nekorektan i neprofesionalan, sa ponudama iz Rusije i Turske sebi “nabijao cijenu” u Saudijskoj Arabiji i Evropi. U cijelu priču bio je uključen i Zoran Rendulić, veliki Donaldov prijatelj i bivši saigrač u Crvenoj zvezdi sa željom da pomogne tamnoputom vezisti, ali je i on ispao “žrtva” nekorektnosti i bezosjećajnosti Holanđanina koji je zaboravio sve ono što je za njega učinio prilikom boravka u Beogradu.
-Svi znaju da Donald Mičel ima povrijeđena koljena i da je posljednjih mjeseci imao srčanih problema, bio je čak i u bolnici, nije igrao. Karijera mu je bila u pitanju. Bez obzira na sve to dobio je odlične uslove zahvaljujući prijateljima koji su željeli da mu pomognu, ali on je jednostavno izigrao naše povjerenje ponašajući se licemjerno i bahato. Razočarani su i ljudi iz Rusije i Turske neprofesionalnim ponašanjem ovog igrača – rekao je menadžer Željko Dekić.
Gdje će Donald Mičel nastaviti igračku karijeru teško je u ovom trenutku pretpostaviti, ali ono što je sigurno u Rusiji i Turskoj neće jer je ispao nekorektan i prema predstavnicima Alanije, Ankaragučua i Erzurmspora. Osim toga izigrao je prijatelje i odbio izuzetno primamljive ponude iz Rusije i Turske.

Micel Donald FOTO: FK Crvena zvezda