XS
SM
MD
LG

Rusija - Urugvaj, Egipat - Saudijska Arabija

Fudbalska reprezentacija Urugvaja savladala je domaću selekciju Rusije sa 3:0 i tako osvojila prvo mesto u grupi A, dok je na oproštaju od prvenstva Saudijska Arabija preokrenula protiv Egipta i slavila sa 2:1. 

 

Zadnje mečeve grupe A igraju Rusija – Urugvaj i Egipat – Saudijska Arabija. U prvom duelu ekipe će se boriti za prvo mesto u grupi, dok druge dvije selekcije igaraju čast. Senegalac Malang Dediju sudiće meč u Samari, a ovi igrači će početi duel:

Urugvaj (3-5-2): Muslera - Koates, Godin, Kaseres - Nandez, Vesino, Toreira, Bentankur, Laksalt - Suarez, Kavani.

Rusija (4-2-3-1): Akinfejev - Smolnikov, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov - Zobnin, Gazinski - Samedov, Mirančuk, Čerišev - Dzjuba.

GOOOOOOOOOOL!!! Luis Suarez majstorski šalje loptu ispod živog zida za vođstvo svoje reprezentacije

 

Černišev je imao veliku šansu da brzo izjednači, no Muslera je sjajno reagovao.

GOOOOOOOOOL!!!! Laksalt je šutirao, a lopta je zakačila Černiševa i prevarila Akinfejeva.

 

Drugi žuti karton za Smolnikova i mora napustiti igru u 37. minutu. Zbog toga je Fernandes ušao umesto Čeriševa. Na početku drugo poluvremena Kuzjaev je ušao umesto Gazinskog, a 15. minuta kasnije Smolov umesto Mirančuka. Na drugoj strani Betankura je zamenio Araskaeta. Kavani je imao finu šansu, no lopta ide pored gola. Rodrigez je kasnije zamenio Nandeza. Obe ekipe imale su po jednu veliku šansu, ali golmani su sjajno reagovali. 

GOOOOOOOOOOOOL!!! Upisao se i Edison Kavani u listu strelaca na ovom Munidijalu. 

https://clips.clippit.tv/nbqkre/720.mp4

Odmah zatim Kavanija je zamenio Gomez. 

 

EGIPAT - SAUDIJSKA ARABIJA 

Sa druge strane susret Egipta i Saudijske Arabije obilježiće golman El Hadari kao najstariji igrač na Mundijalima sa 45 godina i 161 danom. Taj meč u Volgogradu sudiVilmar Roldan iz Kolumbije, a ovo su sastavi:

Saudijska Arabija (4-5-1): Al Mojsalem - Al Burajk, M. Havsavi, O. Havsavi, Jaser – Al Jasim, Otajf, Babhir, Al Faraž, Al Davsari – Al Muvalad.

Egipat (4-2-3-1): El Hadari - Fati, Gabr, Hegazi, Abdelšafi – Elneni, Hamed – Salah, El Said, Hasan - Mohsen.

Saudijci su više napadali na početku utakmice. 

GOOOOOOOOOOOL!!! I Mohamed Salah postiže svoj prvi gol na ovom Svetskom prvenstvu. 

 

Egipćani kontrolišu igru i sigurno drže stečenu prednost.  Fahadu je El Hadari odbranio penal i tako Saudijska Arabija nije iskoristila priliku da izjednači.

 

GOOOOOOOOOOOOOL!!!! U šestom minutu sudijske nadoknade Saudijska Arabija iz novog penala postiže gol, a strelac je Al Faradž.

 

Said je zbog povrede morao da napusti igru, a ušao je Varda. U drugom poluvremenu Egipćani su više napadali i oni su napravili prvi izmenu u ovom periodu igre, kada je Sobi zamenio Mohsena. Kasnije je na drugoj strani Asiri zamenio Baherbria. Obe ekipe su povremeno stvarale šanse, ali je i dalje ostalo 0:0. Al Šeri je zamenio Al Muvalada, a kod Egipta Karaba je ušao umesto Trezegea. 

GOOOOOOOOOOOL!!! Prvi gol su dali u zadnjim trenucima prvog poluvremena, a sada drugi na samom kraju utakmice za preokret i oproštaj sa pobedom. Strelac gola za Saudijsku Arabiju je Al Davasri.