XS
SM
MD
LG

Zeleno-beli odradili prvi trening

Inđijski fudbalski prvoligaš je startovao danas sa pripremama za novu sezonu. Prvi radni dan je odrađen na pomoćnom terenu ovog kluba. Prošla sezona je za Fudbalski klub Inđiju bila uspešna. Taj sportski rezultat je sada iza kluba i on je u arhivima bogate istorije. Klub kreće u nove izazove, a o njima već na startu priča šef struke Srđan Blagojević.

FK Inđija, tim, foto: Foto Met

"Složio bih se sa konstatacijom da se netreba okretati za onim što je prošlo. Kao što igračima svaki put napominjem i na terenu i u životu je najvažnija sledeća situacija. Tako da, ono što je prošlo je iza nas. To smo izanalizirali, došli smo do nekih zaključaka i ispred nas su novi izazovi. Novi zadaci sa kojima krećemo danas. Igrači su u pauzi imali jasan program i plan rada koji su trebali da ispoštuju, Nesumljam u to da su to i uradili. I da su na nivou kvaliteta koji je potreban da bi počeo ovaj pripremni period. Što se tiče ovog pripremnog perioda, mi danas započinjemo sa prvim treningom prema planu i programu koji je napravljen. Radićemo 36 treninga i imaćemo osam pripremnih utakmica, što mislimo da će biti sasvim dovoljno da ekipa uđe spremna u naredno prvenstvo".

Kako se formira ekipa, tako ste morali i da formirate stručni štab. Imali ste odlazak trenera golmana, a u međuvremenu i kondicionog trenera. Kakva je tu situacija ?

"Generalno Fudbalski klub Inđija i svi klubovi ovakvog nivoa funkcionišu na taj način, sa jedne strane imamo tu pod znacima navoda "nesreću" da se često na svakih šest meseci menja igrački kadar i stručni štab. A sa druge strane "privilegiju", igrači pa i stručni štab, u ovom slučaju oni koji čine stručni štab napreduju, idu ka višem rangu, višem nivou, tako da smo mi nakon ove sezone praktično ostali bez deset igrača iz predhodnog igračkog kadra, od toga pet možemo da kažemo standardnih igrača i jedan član stručnog štaba Branko Ćirić, kondicioni trener nas je napustio, napravio korak napred i otišao u Fudbalski klub Voždovac. Jedan od osnovnih i primarnih ciljeva u ovoj skorijoj budućnosti jeste da nadomestimo odlazak svih tih igrača koji su otišli i članova stručnog štaba. U skladu sa time mi smo pojačani, to jest renovirali smo stručni štab sa dva nova člana. To su Dejan Javorac, specijalista za fizičku pripremu i Rajko Ivanović koji je specijalista za rad sa golmanima. Uz Jovana Golića koji je moj prvi asistent u radu i medicinsku službu na čelu sa Đorđem Perićem, mi ćemo činiti stručni štab u narednoj sezoni".

Malo pre ste pominjali igrače koji su otišli. Da li je moguće samo imena koji su bili standardni prvotimci ?

"Korak napred, ako mogu tako da kažem, u rang više su otišli: Ivan Rogač u FK Zemun, juče smo saznali definitivno je otišao Bojan Kovačević u Voždovac, Slađan Nikodijević u Radnički iz Niša, Miloš Plavšić je otišao u TSC Bačka topola i prema najavama blizu je odlaska Miloš Milisavljević, a njegova destinacija je još uvek nepoznata, ali kako sada stvari stoje verovatno će nas i on napustiti".

U ovom trenutku kontra smer. Da li ima dolazaka igrača i da li ima mesta za njihova imena ?

"Biće sigurno. Nije sporno, mi smo od samog početka radili u celom ovom prelaznom periodu, iako je pauza zatišje, mi smo radili na tome i na prelaznom roku. Tako da ćemo dati sve od sebe da nadomestimo igrače koji su imali značajnu ulogu u timu. Danas će zvanično neki igrači postati članovi FK Inđija, neki su blizu, ali još uvek nije rešen njihov status administrativne prirode. Potrebno je da se još neke stvari malo slože da bi oni dobili potrebnu dokumentaciju da bi pojačali FK Inđiju. Mogu da kažem sa zadovljstvom da očekujemo, danas će se završiti to, povratak Nemanje Bosančića, bivšeg igrača Inđije, koji je pre godinu dana bio ovde. Smatramo da ćemo i mi njemu pomoći da se vrati na onaj nivo na kojem je bio u predhodnom periodu, a i on nama u ispunjenju naših ciljeva u narednom prvenstvu. Novi članovi će postati Luka Jovanić iz FK Bačka - špic. Tu je Nemanja Stojanović iz Smedereva i Lazar Vuković, levi bek iz Borca iz Sakula. To je ono što za sada sa sigurnošću mogu da kažem. U narednim danima, narednom periodu će sigurno biti još pojačanja zato što nam je to neophodno".

Velika pojačanja su i tri golmana koji su ostali u klubu ?

"Tri golmana su tu. Da li će to tako ostati u narednom periodu videćemo. Problematika ovog prelaznog roka je što traje do 31.avgusta, 1.septembra i praktično mi ćemo odigrati četiri kola, prelazni rok će biti biti još u toku. Biće tu turbulencija, kao i u svakom prelaznom roku, dešavaće se verovatno svašta. Možda nekih i neplaniranih odlazaka i neplaniranih dolazaka. Ali sve to posmatramo kao sastavni deo posla kojim se bavimo i izazov da ovaj posao obavimo kako treba".

Prva liga, 23.kola ove jeseni. Uz kup, čini se nikad ovakav tempo nije bio. Biće to svakako nov izazov ?

"Specifičnost ovog takmičarskog perioda će biti onako dosta izazovan za nas. Prvi put ima 23.kola, što iziskuje da imamo jedan jači igrački kadar sa još većom konkurencijom. Nama je namera da imamo 20 igrača uz golmane, a da pritom svih 20 igrača ravnopravno učestvuju u konkurenciji. Da konkurencija bude zdrava, da bude potsticajna i nadam se da ćemo kroz takav način funkcionisanja uspeti da postignemo rezultat koji zadovoljava FK Inđija".

Prvu test utakmicu zeleno beli će imati protiv ekipe TSC-a iz Bačke topole 14.jula            

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17