XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Železničar gostuje pretposlednjem na tabeli

08.03.2014 juznevesti.com

U subotu, 8. marta od 19h rukometaši Železničara iz Niša gostuju ekipi Morave u Velikoj Plani. Pobedom u ovom meču "Želja" bi mogao da obezbedi sigurno mesti u plej-ofu.

Lider Superlige za rukometaše ekipa Železničara gostuje pretposlednjeplasiranoj Moravi i pobedom u subotu obezbedio bi plasman u plej-of tri kola pre kraja.

Ekipu Morave dobro poznaje Gvozden Denić koji je zimus stigao iz Velike Plane u Niš.

- Ušao sam u ovu priču i završiću je do kraja, pre svega zbog odnosa koje imam sa trenerima Stanojevićem i Stevanovićem. Čeka nas nezgodna utakmica. Morava jeste na dnu tabele, ali je i jesenas, dok sam bio njen član, mnogo utakmica izgubila sa golom razlike, tek u finišu. Pa i nedavno, kada smo tamo igrali u kupu, imali smo plus sedam na poluvremenu, a na kraju gotovo strepeli za pobedu. Dolazak lidera za njih će predstavljati veliku inspiraciju i motiv. Ipak, mi znamo šta nam ova utakmica donosi, pobedom „overavamo“ plasman u plej-of, tako da nikakvih kalkulacija neće biti. Svim silama idemo na dva boda - rekao je Gvozden Denić.

miralem-becirovic.jpg

Miralem Bećirović; foto: Vanja Keser

U osmini finala Kupa Železničar je savladao Moravu sa 40:38, a u prvom delu sezone u Nišu je bilo 38:33 za domaćina.

- Kao i pred kup utakmicu, naglašavam da je reč o protivniku koji nema šta da izgubi i dolazak lidera njima će samo predstavljati dodatni motiv, naelektrisaće atmosferu u dvorani. To je solidna ekipa, Ilić, Jokić, Rakić, Đekić, sve su to dobri igrači, imaju i vrlo korektne golmane. Ipak, od uloge favorita ne bežimo, svesvni smo šta nam ova pobeda donosi, tako da ćemo učiniti sve da do nje i dođemo prepoznatljivom igrom, jakom odbranom sa što više „lakih“ golova iz kontranapada - kaže  Vladimir Stanojević, trener "Želje".

Trener Stanojević moći će da računa na sve igrače, osim povređenog Stefana Radoničića.

- Bećirović i Milošević su se oporavili, sa Gvozdenom Denićem su prevaziđene nesuglasice, dok se priključio i Bojan Stefanović, pa bi i on trebalo da konkuriše za sastav u Velikoj Plani - ističe Stanojević.

Utakmica u Velikoj Plani počinje u 19h, a sudiće Alimpić i Crnjanski.

Rukomet Rukomet Superliga Morava Železničar 1949
Nema rezultata