XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Alasi odneli bodove iz Rume

31.03.2014 Z.Vezmar

Seniori Dunava ostvarili su novu ponedu u Prvoj regionalnoj ligi Sever. Na gostovanju u Rumi, Alasi su slavili rezultatom 66:81 (09:16, 20:15, 15:25, 22:25). Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kome je prva deonica pripala Dunavu a druga domaćinu, Dunav je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini, pre svega zahvaljujući boljoj igri u napadu. U poslednjih deset minuta igre, igrači Dunava održali su prednost i na kraju slavili sa 15 poena razlike.
U narednom kolu u Belegiš dolazi veliki dužnik, Hajduk iz Kule. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u što većem broju i podrže Dunav u pokušaju da se revanšira Kuljanima za poraz u prvom delu sezone.

 

Juniori Dunava odigrali su još jednu dobru utakmicu, ovog puta protiv uvek odličnih momaka iz Nove Pazove. Bila je ovo prava takmičarska utakmica, borbena i puna ritma. Oba rivala na terenu su bila očigledno raspoložena za nadigravanje. To i ne čudi, ako znamo da je Nova Pazova, pre tri nedelje, slavila kod kuće sa 11 poena razlike i to posle produžetka. Gosti su ovog puta krenuli za nijansu samouverenije, dok je Dunav celo prvo poluvreme tražio rešenje u odbrani za PnR igru protivnika. Uprkos tome poluvreme je završeno sa jednim poenom razlike za naš tim (46:45). U nastavku utakmice Dunav je odigrao daleko bolje u odbrani, zaustavio napad protivnika iz već pomenute igre 2 na 2, pa su se akcije Nove Pazove svele na individualna rešenja iz igre 1 na 1, što im nije dalo rezultat kao u prvom poluvremenu. U tim momentima treće četvrtine Dunav je ubrzao prenos lopte na protivničku polovinu terena (naročito posle primljenih poena) i to je rezultovalo velikim brojem lakih poena iz kontranapada i igre u tranziciji (36 postignutih poena u trećoj četvrtini). Utakmica je obilovala greškama sa obe strane, što je i normalno s obzirom na mladost igrača i visok ritam utakmice (što su konstatovale i sudije nakon meča). Međutim važniji od toga su bili lepi potezi, takođe sa obe strane, koji su često terali publiku na aplauze. Zahvaljujemo se publici koja je došla da podrži naše momke i nadamo se da će ubuduće još više uživati u zakucavanjima, prodorima, dodavanjima, skokovima, šutevima.... naših igrača. Ova pobeda dobija na značaju, jer je ostvarena sa većom međusobnom razlikom protiv Nove Pazove. Sada ostaje da naši momci u narednom kolu potvrde prvo mesto u grupi pobedom protiv ekipe Železničara iz Inđije. Još jednom HVALA publici uz poziv da bodrite naše momke i u narednim utakmicama!

DUNAV - N.PAZOVA 95:79 (24:23, 22:22, 36:24, 13:10)

Košarka Košarka Prva RL Sever Ruma Dunav
Nema rezultata