XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Neka vam je prijatan vo na ražnju !!!

01.06.2015 plusonline.rs

Konačno će mukama doći kraj. Kada su mečevi u "pirotskoj avliji" u pitanju, ovo je poslednja utakmica. I to kakva! Dolazi uvek poštovani Timok, tim koji, kao i Radnički decenijama ima vrednosti i koji je, kao i Radnički, često trpeo nepravde. Ali, to u današnjem meču, nećemo uzimati za značajno! Očekujemo da gledamo dobru, fer, korektnu igru, viteško nadmetanje u kojem neka bodovi pripadnu ekipi koja će to igrom i kvalitetom zaslužiti. Uostalom fudbaleri oba tima imaće sve uslove za igru, kakve imaju u oba grada, što će dodatno doprineti da gledaoci na rastanku od ove nefudbalske sezone, makar utešno, uživaju u fudbalu!

Ljubitelji fudbala, koji  ne dodju na Stadion, neće imati priliku da slušaju radio prenos ove utakmice. Posle toliko vremena, ovo će biti naš PODIGNUTI GLAS, protiv svih nepravdi učinjenih  Radničkom, ali i ovom Radiju i Portalu. Glas istine i reč istine, mogli su  se saznati jedino sa ovih medija. Dani koji dolaze biće prilika za još konkretnije infiormacije o tome ko je sve i kako igrao i krao u Srpskoj ligi Istok. Taj vo   na ražnju koji će se peći u znak "osvojene titule" imaće gorak ukus, ali i nešto drugačiju simboliku.

Uvereni smo da će se i ovde kod nas, kao i nekim drugim zemljama  i  UEFI, još neko peći "na vatri istine"! Samo polako! Jedan se već ispeko! Kako je prošle sezone ušao u Prvu ligu, tako je i otišao! Džaba je ,,krečio ,,  trošio pare na sve strane!. Kako li cinično zvuči njegova kuknjava ovih dana. Ćuti i pokri se!

Tako  će i "žuto cveće" ubrzo da uvene!

 

 

Ajmo na fudbal!!!

Vojkan Aleksić sa posebnim zadovoljstvom danas je uveo  dvojicu superdarovitih mladića sa po 17 godina. Darka Vasića i Miloša Spasića, koji će pored Petrovića i B. Mančića, ali i Dimitrova, Apostolovića, Djurića, predstavljati novu snagu Radničkog. Još jedan detalj koji će ući u istoriju ova dva  golobrada momka Vasić I Spasić, juče su igrali značajnu utakmicu za podmladak u Paraćinu i  pobedili sa 2:0!!!!

Za ,,bele,, što se fudbala tiče ne treba strepeti, treba se jedino plašiti ,,vanfudbalskih akcija,,! Da ih, dao Bog, više ne bude!

A sad o utakmici! Skoro tako čudna , neverovatno čudna nije odigrana. Radnički je u drugom poluvremenu ekipu  Timoka  mogao da porazi katastrofalno. Verujte, da je osam golova bilo u mreži, pitanje je da li bi i to bilo realno! Pitajte Zaječarce!!!

Evo igre!

Predivno vreme, oko 300 gledalaca, Pirgosi ponovo pevaju, teren odlicno pripremljen, prava pirotska atmosfera. Krenulo je napadima podmladjenog tima Radničkog s dva debitanta startera. Igraju, kako je Aleksic najavio sedamnaestogodisnjaci  Darko Vasić i Miloš Spasić. Uz njih jos dva ,,bonusa,, Vlada Petrović i Boža Mančić. I tri na klupi! Nema,  zbog kartona Nemanje Ivanova, Davora Petrova, Filipa Djordjevica. Stojkovića odavno, Davidovića takodje!
10. minut Uros Momić ulazi u sesnaesterac, pokusao je da pronadje Dimitrova na penalu, ali je odbrana Timoka dobro reagovala!
Igra se otvoreno, korektno sa obe strane. Nema golova!

17. minut srušen je na 12 metara od gola Zeljko Dimitrov, arbitar se nije dvoumio, pokazao je na 11 metara. Dimitrov je sutirao u golmanov levi ugao. Jovanovic, čuvar mreze Timoka ,,pročitao,, je golgetera Radnickog i odbranio. Inicijativa Radničkog I dalje , Zaječarci pokusavaju u kontranapadima, bez uspeha za sada.

22. minut kontranapad gostiju, Kaličanin je ubacio na ,,peterac,,Petroviću ovaj se našao ispred Vasica, ubacio loptu u mrezu, ali je pomocni arbitar Ana Minić pokazala na ofsajd. Gol je ponisten. Bila je u pravu!

30. minut dobra kombinaciha Zajecaraca, Kaličanin dobro šutira, Peric još bolje interveniše i izbacuje loptu u korner.
30. minut kombinacija Dimitova i Momića, ovaj ulazi u sesnaesetarac, šutira, golman u padu kratko odbija loptu, kasni Ristov da je ubaci u mrezu. Dobra igra sa obe strane, nedostaju golovi.

35.minut  ponovo kombinacija Dimitrova i Momića, ovaj prvi salje prejak for i lopta završava u gol autu.
36. Minut Zaječarac  Petrović sa 20 metara pogadja precku.
37. Mančić u petercu  pronalazi Dimitrova koji okleva, šutira sa 3 metra slabo i bek izbacuje loptu u korner.
I dalje napadi Radnickog.

40. minut Momic se okliznuo i slabo sutirao. Mali "rat" na tribinama. Pirgosi  sve glasniji, stigli su i navijaci iz Zaječara. Kraj prvog dela. Domaci su imali više prlika, Zaječarci opasni u kontranapadima. Dimitrov nije postigao gol iz penala, Petrovicu je ponisten gol zbog ofsajda.

 

U nastavku sve u znaku domacih . Timoka nigde nije bilo!!!Kreće serija promašaja!!!!
49. minut gužva u petercu iskusni Mančic sa pola metra nije uspeo da dobro zahvati loptu glavom, golman je zaustavio na gol liniji.
5o. minut Ristov sam na deset metara, gubi korak i sutira kraj gola.
53. minut Momicu dobroj poziciji beži lopta.
54. mjnut  Dimitrov sa 12 metara iskosa sutira kraj gola.
Zajecarci saterani u svoj proctor.
56. minut prekrsaj nad Ristovom na 14 metara, penal! Sudija je samo odmahnuo i pogresio.
57. mladi Milos Spasic u dva minuta sutira iz dobrih pozicija kraj gola. Revija prmasaja. Zajecarci su izbegli tezak nokaut za deset minuta. Nismo uspeli sve I da zabeležimo!!!E ovo vec prelazi sva ocekivanja i zasluzuje kritiku.
60. minut  Dimitrov sam na petercu, umesto da sutira na gol, zastaje, vraćaju se golman i stoper i zaustavljaju loptu upucenu ka mrezi !!!!!!
Neverovatno.
61. ponovo  Dimitrov, mogao je pet golova da postigne! Iz okreta sa pet metara loše zahvata loptu! Gosti se  brane!!
Umesto sest, sedam golova u mrezi i dalje 0:0!!!
Neverovatno!!!!

I konacno gol! Deset prilika bilo je potrebno Pirocancima, da grogiranom Timoku iz jedanaeste dadu gol. Denis Ristov je ,,gadjao,, sa 10 metara u levi ugao.
65. minut Goool Denis Ristov  1 :0
Samo dva minuta kasnije evro gol Urosa Momica sa 25  metar a lopta se ,,svukla,, sa precke i pala iza linije!!
67.minut Gooool Uros Momic 2:0
U 7o. minutu povredio se Filip Tolic koji je uneo svezinu i bolju igru na sredini terena, usao je jos jedan mladi igrac Andreja Apostolovic. Zamenjeni su i Vasic i Milos Spasic Darko koji su juce bili nosioci igre u pobedi  podmlatka Radnickog u Paracinu.
75. minut i dalje samo 2:0!

78. Nikola Ćiricć,,makazicama,, sutira lopta umalo nije usla u mrezu!
Dva detalja! Preterao je sudija Manojlovic u ,,treniranju strogoće,,! Jeste dobro sudio, ali je pokazao grdne kartone u korektnoj igri!
Pretilo je da se navijacke grupe u jednom trenutku sukobe. Policija je smirila duhove. Kasnije su skandirali zajedno!
Sportska atmosfera i na terenu i tribinama.
80. minut Marko Mancic u trku sa 10 metara sutira preko gola. Minut kasnije to cini i Ristov.
Dobar fudbal, moglo je, ipak, vise golova!

90. minut Zeljka Dimitrova DANAS NIJE HTELO! Trudio se maksimalno golgeter, ali njegove lopte NISU HTELE U GOL! Nikola Ćirić je sutirao, lopta se od precke odbila na tri metra od gola, Dimitrov je sutirao kraj gola!
Zajecarci ni senka iz prvog dela. Mogli su da prime MNOGO golova, primili su samo dva OD MORALNOG POBEDNIKA SRPSKE LIGE ISTOK! To su i oni priznali!
Koja vajda!

29. kolo Srpska liga Istok Pirot: Radnički – Timok Zaječar 2:0 (0:0), Igrač utakmice UROŠ MOMIĆ Radnički.

Radnički: Perić 7, Petrović 7, Vasić 7, (Tolić 7 ,Apostolović -) Nikolić 7, B. Mančić 8, Stamenković 7, Ristov 8 , M. Mančić 8 , Spasić 7 ( Ćirić 7), Dimitrov 7 , Momić 9. Rezerve: Pešić, Djordjević, Dimitrov, Apostolović, Djurić, Ćirić, Tolić, Pencic, Selimovic.

Ovo je poslednji raport iz Pirota. Poslednja fudbalska, prava fudbalska priča i poruka! Iskreno verujemo, ako bude pravde, neko će ipak morati da:

1. Preispita način kako je Dinamo ušao "vanredno" u Srpsku ligu. Neka se nadje pismena odluka! Zapisnik!

2.  Neka se pogledaju snimci mečeva Dinama na utakmicama protiv Tabana, Radničkog, Bora, Tmočanina u Knjaževcu, dovoljno!

3. Neka se pregledaju snimci utakmica Radničkog u Lebanu, Boru, Knjaževcu… Dovoljno!

4. Ako neko pošten u srpskom fudbalu to pogleda i pozove na poligraf  one koji su nastavili da neguju "lik I delo" one koji su bili u kafiću u Žitkovcu, i u kafani u Lebanu posle utakmice Radan – Radnički,   onda će, kao u uljudnim fudbalskim zemljama,  neko morati u zatvor! Krenula su hapšenja. Stići će valjda i u Srbiju!

Toliko, pozdrav iz Pirota. Neka vam je prijatan  VO NA RAŽNJU!

Znate šta kažu Piroćanci, "zet rodnina i …"

E dalje neću!! Dovoljno !!!

Kraj!!!

 

 

Fudbal Fudbal Srpska liga Istok Radnički (P) Timok
Nema rezultata