XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

SLZ: Sloga (K) - Radnički Stobeks 3:2

31.05.2009 G.Ćirović

U svečanoj atmosferi na gradskom stadionu u Kraljevu, uz prisustvo rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa selektorom Radomirom Antićem, generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem i predsednikom FSRZS Duškom Sekulićem, ali i brojnih zvanica meću kojima su bili i  gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, predsednik OKS Vlade Divac, trener KK Crvena Zvezda Svetislav Pešić i menadžer crveno-belih Nebojša Ilić, fudbaleri kraljevačke Sloge danas su utakmicom protiv Radnički Stobeksa, u okviru poslednjeg kola Srpske lige "zapad", proslavili plasman u Prvu ligu Srbije.
Sedam punih godina, još od 2002. ljubitelji fudbala iz grada na Ibru čekali su povratak Sloge i Kraljeva na fudbalsku mapu Srbije, pa je danas, više od 1.000 navijača došlo na tribine oronulog gradskog stadiona kako bi zajedno sa igračima proslavili ovaj veliki uspeh.
Utakmica je počela svečanom ceremonijom. Za osvojeno prvo mesto na srpskoligaškom "zapadu" veliki pehar kapitenu Sloge, Vladanu Pelivanoviću, svečano je uručio Duško Sekulić, predsednik FSRZS .
Bez rezultatskog opterećenja, Sloga i Radnički Stobeks koji će stopama Kraljevčana ka prvoligaškom društvu pokušati da krene kroz baraž, odigrali su meč po ukusu navijača - rasterećeno i u skladu sa svečarskim ambijentom.
Bilo je svega što krasi fudbalsku igru, i golova, atraktivnih poteza, žustrih duela,  ali i rezultatske neizvesnosti. Gosti iz Klupaca krenuli su furiozno i golovima Filipovića i Andrića u prvih 20 minuta nagovestili da spremno dočekuju predstojeći baraž. Kapiten domaćina Pelivanović efektnim golom posle dobrog centaršuta Andrića smanjio je rezultat u 34. minutu, a onda je Sloga u drugom poluvremenu svim silama krenula u napad.
Ređale su se prilike ispred gola gostiju, ali je do potpunog preokreta došlo tek u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Radoslav Vlašić u 91. minutu snažno šutirao iz slobodnog udarca, lopta je pogodila nekog od defanzivaca Radničkog, promenila pravac i završila iza leđa golmana Vasića. Samo minut kasnije, Kraljevčani su posle kornera još jednom zatresli mrežu, a u velikoj gužvi najspretniji je bio štoper Pavlović. Posle poslednjeg sudijskog zvižduka na terenu je usledilo  veliko slavlje igrača i navijača Sloge koje se nastavilo do ranih jutarnjih sati.

Kraljevo - Gradski stadion. Gledalaca: 1.000. Sudija: V.Jeremić (Priboj). Strelci: Pelivanović u 34, R.Vlašić u 90+1, Pavlović u 90+2 minutu za Slogu, a Filipović u 8. i Andrić u 21. minutu za Radnički Stobeks. Žuti kartoni: Pavlović (Sloga), Stanojević (Radnički Stobeks). Igrač utakmice: Pelivanović.

Sloga:Divac, Babić, Gojković, R.Vlašić, Vasić (V.Vlašić), Milenković (Vasilić), Janićijević, Andrić (Trnavac), Pelivanović, Nikačević.
Radnički Stobeks: Vasić, Stanojević, Simić, Sredojević, Andrić, Dišić, Ninić, Filipović (Marković), Jovanović, Novaković (Protić), Radivojević (Gavrić).

Foto izveštaj

Fudbaleri Sloge sa peharom

Navijači Sloge popularni "Kasapi" slave nakon završetka utakmice



Svečana loža sa mnogobrojnim gostima

Video izveštaj




Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Sloga (K) Radnički Stobeks
Nema rezultata