XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Golubovi preleteli Meraklije

31.07.2016 Vojkan Andrejić

Krenuli si igrači Radničkog, u Novi Sad, na megdan Spartaku sa velikim ambicijama, ali su se one početkom drugog poluvremena, za samo 3 minuta raspršile. Golovima Mudrinskog u 50. minutu i Ćalasana u 53. minutu, uključujući i crveni karton, odnosno drugi žuti koji je dobio štoper Nišlija Miloš Živković u 52. minutu doveo je Radnički u položaj da svoje ambicije i osvajanje tri boda ostave za neku drugu priliku.

Evrogolom Cakija Stojanovića u 89. minutu, iz slobodnjaka, rodila se nada da će Radnički moći do boda i u momentima kada su sve karte bacili na napad, Nišlije su primile još jedan gol. Nakon dobrog bega po boku, Farkaš je sa desne strane sjajno ubacio, akciju je ispratio Ivanović i poslao loptu u mrežu, postavivši konačnih: Spartak – Radnički 3:1.


Rastavac: Problem u realizaciji!

Na konferenciji za novinare, prvi je reč dobio trener gostiju Milan Rastavac:

  • U prvom poluvremenu smo uspeli da se nametnemo, u dobroj meri da dominiramo i da stvaramo neke prilike, da igramo onako kako želimo i tako je bilo sve do momenta dok nismo primili gol, a odmah potom i dobili crveni karton. Od tada su se okolnosti promenile, utakmica je dobila sasvim drugačiji tok, a fudbaleri Spartaka znali su to da iskoriste. No, s obzirom na to da je početak prvenstva, potrebno je još vremena da se sinhronizujemo i ukomponujemo i stoga ne mogu da budem potpuno nezadovoljan, jer bilo je određenih segmenata u igri koji su stvarno bile dobre – rekao je trener Radničkog.

SPARTAK : RADNIČKI NIŠ  3:1 (0:0)

Stadion “Karađorđe” Novi Sad
Gledalaca oko 300
SUDIJE: Momčilo MARKOVIĆ, Goran STANOJEVIĆ, Dragan BOGIĆEVIĆ.
ŽUTI KARTONI: Jočić, Farkaš (Spartak), Arsić, Petrović (Radnički NIŠ)
CRVENI KARTON: Živković u 52. minutu (Radnički NIŠ)
STRELCI: Mudrinski 1:0 u 50′, Ćalasan 2:0 u 53′, 2:1 Stojanović u 89′, 3:1 Ivanović u 90′.

SPARTAK: Mirković, Anđić, Jočić (od 83′ Glavčić), Mudrinski, Torbica (od 90′ Pavićević), Mrkela (od 46′ Milić), Ivanović, farkaš, Ađuru, Ćalasan, Radovanović.

RADNIČKI NIŠ: Konovalov, Petrović, Bulatović, Miloš Živković, Stanković, Popara, Arsić (od 69′ Dušan Živković), Stojanović, Apostolović (od 55′ Stevanović), Mrkić (od 60′ Pavkov), Aleksandar Jovanović.

 

Fudbal Fudbal Superliga Srbije Spartak ŽK Radnički (N)
Nema rezultata